Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Roma’da düzenlenen 8. Akdeniz Diyaloğu Forumu’nun Özel Diyalog oturumunda yaptığı konuşmada, bölgesel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Olası Türkiye-Suriye görüşmeleri hakkında konuşan Çavuşoğlu, “Suriye rejimiyle yapıcı diyalog kurmamız gerekiyor bu Suriyeli mültecilerin geri dönmesi için önemli” ifadelerini kullanırken; Çavuşoğlu, Türkiye ile Suriye arasında istihbarat düzeyinde görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtti.
İSRAİL AÇIKLAMASI
Çavuşoğlu, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi sürecine ilişkin ise “İsrail, Filistin konusundaki tutumumuzun değişmeyeceğini biliyor” sözlerini sarf etti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***































![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/07/Erdogan-Zeydi-gorusmesinde-canli-yayinda-imza-krizi-toren-yarida-kesildi-350x250.jpeg)


