İran Devrim Muhafızları Ordusu, ülkenin elektrik santrallerine saldırılması durumunda İsrail ve bölgedeki ABD üslerine elektrik sağlayan santralleri vuracaklarını bildirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, 22 Mart gecesi (Türkiye saatiyle 9:44) İran’a Hürmüz Boğazı’nı açması için 48 saat süre verdiğini açıklamıştı.
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Trump’ın bunu yapması halinde ‘bölgedeki kritik enerji ve petrol altyapısının geri dönüşü olmayan şekilde yok edileceğini’ söylemişti.
İran Dışişleri Bakanlığı’ysa saldırılara katılmayan ülkelere ait gemilerin ‘Tahran’ın koordinasyonuyla Hürmüz Boğazı’ndan geçebileceğini’ duyurmuştu. İsrail ve ABD bağlantılı gemilereyse geçiş izin verilmeyeceği bildirilmişti.
İran Devrim Muhafızları da Trump’ın tehdidine restle yanıt verdi: “İran’ın elektrik santrallerine saldırı olursa, İsrail’in ve ABD üslerine elektrik sağlayan bölgedeki ülkelerin elektrik santrallerini hedef alacağız.”
Ayrıca bölgede ABD’nin ortak olduğu ekonomik, sanayi ve enerji altyapılarının da hedef alınacağı bildirildi.
28 Şubat’ta başlayan ABD/İsrail-İran savaşı nedeniyle Hürmüz Boğazı kapalı. Ayrıca İran, misilleme amacıyla Ortadoğu’daki kritik enerji tesislerini hedef aldı.
Bu durum akaryakıt ve gaz fiyatlarına artışa neden oluyor. Savaş öncesinde 70 dolar olan brent petrolün varil fiyatı, şu an (08:55) 112,66 dolar.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































