Avrupa Birliği Polis Teşkilatı’ndan (Europol) yapılan yazılı açıklamada, “Balkanlar’da uyuşturucu ticareti yapan en büyük şebeke” olarak nitelendirilen örgüte mensup, Sırbistan’da 13, Belçika’da 7, Hollanda ve Peru’da 3 olmak üzere toplam 23 şüphelinin yakalandığı belirtildi.
Operasyonda 3 milyon avro ele geçirildiği ve değeri 2 milyon avroyu bulan 15 lüks araca el konulduğu kaydedilen açıklamada, ayrıca çok sayıda silah ve patlayıcı mühimmat bulunduğu aktarıldı.
Açıklamada, şebekenin 2020’de en az 7 ton uyuşturucuyu Avrupa’daki limanlardan geçirdiği bilgisine yer verildi.
Sırbistan güvenlik birimlerinin Belgrat’ta yakaladığı örgüt elebaşının, “Balkanların batısındaki en büyük uyuşturucu kaçakçısı” olduğu kaydedildi.
Kaynak: AA
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***































![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/10/Bir-gozalti-yuz-binlerce-dolar-ABDde-tartismali-gocmenlik-tesviki-350x250.jpg)

![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/10/ABDde-saglikta-kriz-Primler-artiyor-Medicaid-daraliyor-hastaneler-kapanma-asamasinda-350x250.jpg)



