BirGün gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun rozet törenine yüzlerce kişinin para karşılığı götürüldüğü iddiasını içeren haberinin arkasında olduğunu açıkladı. Gazete, haberin katılımcı gözlemle hazırlandığını ve somut bilgilere dayandığını bildirdi. Açıklamada, mahkeme kararıyla CHP yönetimine getirilen isimlerin gazeteye yönelik ifadeleri nedeniyle yargı yoluna başvurulacağı duyuruldu. Muhabir Ebru Çelik’in etkinlikte dağıtıldığı belirtilen 950 lirayı almadığı da not olarak düşüldü.
Türkiye’nin dünden beri en önemli gündem meddelerinden biri de Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da katıldığı CHP üye katılım törenine farklı cast ajanslarından yüzlerce figüranın 950 TL karşılığında taşındığı iddiası… Figüranlara Kılıçdaroğlu lehine slogan provası yaptırıldığı, bazı kişilere CHP Gençlik Kolları yeleği giydirildiği öne sürüldü. BirGün’ün haberinde salona getirilenler arasında işsizler, emekliler, atanmayan öğretmenler ve yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu belirtildi.
Ajanslardan böyle figüran toplanmış…
Habere Kılıçdaroğlu kanadı sert tepki gösterdi. Bunun üzerine Birgün, muhabir Ebru Çelik imzasıyla yayımlanan “Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde skandal: Yüzlerce figüran parayla törene taşındı” başlıklı haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gazete, haberin somut bilgilere dayandığını ve haberin arkasında olduğunu belirtirken, mahkeme kararıyla CHP yönetimine getirilen isimlerin açıklamaları nedeniyle yargı yoluna başvuracağını duyurdu.
Mutlak butlan yönetiminin tepkisi üzerine Birgün muhabiri Ebru Çelik yukarıdaki paylaşımı yaptı…
BirGün’ün açıklamasının tamamı şöyle:
“Kamuoyuna,
Bugün muhabirimiz Ebru Çelik’in imzasıyla yayımladığımız ‘Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde skandal: Yüzlerce figüran parayla törene taşındı’ başlıklı haberimizin sonuna kadar arkasındayız. Muhabirimizin katılımcı gözlemle yaptığı haber, somut bilgilere dayanmaktadır ve bütünüyle gerçektir.
Haberimizin ardından istinaftan çıkan ‘mutlak butlan’ kararıyla CHP’nin başına getirilen yönetimin gazetemize yönelik kullandığı ifadeler kabul edilemezdir. BirGün basının yüz akı kurumlarından biridir ve halka hiçbir zaman yalan söylememiştir. Patronsuz bir gazete olarak 22 yıldır bağımsız şekilde ayakta kalabilmesinin yegâne nedeni de yarattığı sarsılmaz güvendir.
BirGün’ü hedef alan iftiralarla ilgili yargı yoluna başvuracağımızı kamuoyuna duyururuz. Hak etmedikleri koltuklarda oturanlar alın teriyle, emekle ve fedakârlıkla büyütülen değerlere dil uzatamazlar.
Yıllardır olduğu gibi bu pervasız saldırılar karşısında dik durmaya devam edecek ve taşıdığımız sorumluluk gereği Türkiye’nin aydınlık yarınları için gerçekleri yazmaktan vazgeçmeyeceğiz.
Sevgi ve dayanışmayla…
BirGün
Not: Muhabirimiz Ebru Çelik, CHP etkinliğinde figüranlara dağıtılan 950 TL’yi almamıştır. BirGün çalışanları hakkı olmayana göz dikmez.”
İDDİA | Kılıçdaroğlu’nun rozet törenine 950 TL karşılığında figüran taşındı!
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***



































