Adalet Bakanı Akın Gürlek için Avrupa’da yaptırım alarmı çalıyor. Avrupa Parlamentosu’ndaki Türkiye raporuna giren yaptırım önerisi, Ankara’da ciddi rahatsızlık oluşturdu.
Adem Yavuz Arslan ve Zafer Özsoy Okyanus Ötesi’nde, Akın Gürlek’in Avrupa Parlamentosu gündemine ismen girmesi ve hakkında yaptırım ihtimalinin konuşulması ele alınıyor. Yaptırımın kabul edilmesi halinde Gürlek’in Avrupa Birliği ülkelerine seyahat edememesi, Avrupa’daki mal varlığının dondurulması ve uluslararası finansal işlemlerde ciddi kısıtlamalarla karşılaşması gündeme gelebilir.
Tartışma sadece Akın Gürlek ismiyle sınırlı değil. Avrupa’daki yaptırım önerisi; AİHM kararlarının uygulanmaması, Anayasa Mahkemesi kararlarının tanınmaması, Kavala, Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Yalçınkaya kararı gibi dosyalar üzerinden Türkiye’deki yargı krizine uzanıyor. Bu nedenle süreç, Türkiye’deki yargı ve güvenlik bürokrasisine verilmiş güçlü bir mesaj olarak değerlendiriliyor.
Yayında ayrıca Ankara’nın Akın Gürlek’in adının yaptırım tasarısından çıkarılması için girişimlerde bulunduğu iddiası, Avrupa Parlamentosu’ndaki oylama dengeleri ve kararın çıkması halinde Türkiye açısından doğuracağı siyasi sonuçlar da konuşuluyor.
Programın diğer başlıklarında Trump’ın İran’la vardığı anlaşma, Hürmüz Boğazı’nın dünya ekonomisi açısından önemi, petrol fiyatları, G7 zirvesi, Beyaz Saray’daki UFC/doğum günü şovu, Dünya Kupası’nın ABD ayağı, Türkiye Milli Takımı’nın forvet sorunu, CHP’de Özgür Özel–Kemal Kılıçdaroğlu gerilimi, Mehmet Uçum’un Erdoğan çıkışı, Hakan Fidan’ın Rusya-Ukrayna ziyareti ve Ankara’daki yeni havalimanı tartışması değerlendiriliyor.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































