Japonya’nın güneybatısında şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara yol açtı. Yetkililer, 3 milyondan fazla kişiye evlerini terk etmeleri için uyarıda bulundu. Kumamoto eyaletindeki bazı bölgelerde evler, iş yerleri ve araçlar yaklaşık bir metre su altında kaldı. Taşan nehirler araçları sürükledi, yollar zarar gördü.
Japonya Meteoroloji Ajansı, Pazartesi sabahına kadar 6 saatte Kumamoto’nun en çok etkilenen Tamana kentinde 37 santimetreden fazla yağış kaydedildiğini, bunun bölge için rekor olduğunu bildirdi. Ajans, “Durum hayatı tehdit ediyor, güvenlik hemen sağlanmalı. Afet riskinin düşük olduğu yerlerde bile azami dikkat gerekiyor” uyarısında bulundu.
Yangın ve Afet Yönetim Ajansı’na göre, güneybatı bölgelerde 3 milyondan fazla kişi için tahliye tavsiye ve uyarıları yapıldı. Kumamoto’daki 384 bin kişi ise Japonya’daki en yüksek seviyeli tahliye emriyle karşı karşıya kaldı.
Sel ve heyelan nedeniyle şimdiye kadar 3 kişi hayatını kaybetti.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***