ABD Başkanı Donald Trump, cinsel saldırı hükümlüsü Jeffrey Epstein’e ‘müstehcen’ bir not yazdığı iddiasını içeren Wall Street Journal haberi nedeniyle, gazetenin çatı şirketi Dow Jones ve sahibi Rupert Murdoch hakkında 10 milyar dolarlık dava açtı.
Wall Street Journal haberinde, 2003 yılında Epstein’e 50’nci yaş günü dolayısıyla Trump’ın adını taşıyan bir doğum günü tebrik mesajı gönderildiği ileri sürülüyor. 2003’te Epstein henüz cinsel saldırıdan hüküm giymemişti.
Trump söz konusu tebrik mesajının “sahte” olduğunu söyledi ve gazetenin kendisine iftira attığını ve hakaret suçu işlediğini savundu.
ABD Başkanı Trump, destekçilerinin bir süredir devam eden baskısı sonrası cinsel saldırı hükümlüsü Jeffrey Epstein belgeleri konusunda adım atmaya karar vermişti ve Epstein davasındaki “tüm ilgili” ifadelerin yayımlanmak üzere hazırlanması talimatını verdiğini söylemişti.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trump, “İşe yaramaz bir paçavra olan Wall Street Journal’da sahte bilgiler içeren, iftira atan, kötü niyetli ve yanlış makalenin basılmasında payı olan herkes hakkında dava açıyoruz” dedi ve ekledi:
“Umarım Rupert [Murdoch] ve ‘arkadaşları’ bu davaya sunmaları gereken ifade ve tanıklıklarla geçecek saatleri dört gözle bekliyorlardır.”
Trump, makalenin basılması halinde dava açılacağı konusunda Murdoch ve gazetenin önceden uyarıldığını da kaydetti.
Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***