Ayasofya’nın genelinin ibadete açılmasıyla başlayan Hilafet geri gelsin tartışmaları devam ediyor. Tartışmalar gün geçtikçe artarken Mustafa Albayrak’ın imtiyaz sahibi olduğu ve genel yayın yönetmenliğini Kemal Özer’in üstlendiği Gerçek Hayat adlı dergi 27 Temmuz tarihli sayısında hilafet çağrısı yaptı.
Diğer yandan CNN Türk’teki programa katılan Bilal Erdoğan’ın ise Harf Devrimi ile ilgili “Japonya niye alfabesini değiştirmemiş? Çin niye alfabesini değiştirmedi? O zaman insan diyor ki demek ki gelişmenin alfabeyle bir alakası yokmuş” demesi dikkat çekti.
Gerçek Hayat Dergisi’nin 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayan sayısını Abdurrahman Dilipak yorum yapmadan paylaştı. Derginin kapağında, “Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın” sözlerine yer verildi.
Öte yandan derginin Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer de aynı kapağı “Toparlanın” diyerek paylaştı.
Bilal Erdoğan: Yunanistan, Çin, Japonya niye alfabesini değiştirmemiş; demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, CNN Türk’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu. Bilal Erdoğan konuşmasında konuyu Harf Devrimi’ne getirerek, şunları söyledi:
“İlkokulda olduğum yılları hatırlıyorum. Çok net bir şekilde alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı. O zaman sorgulamamıştım ama sonradan düşününce… O zaman komşumuz Yunanistan niye alfabesini değiştirmemiş? Komşumuz Gürcistan… Hadi Gürcistan’ı çok ileri bir ülke olarak değerlendirmeyelim. Japonya niye alfabesini değiştirmemiş? Çin niye alfabesini değiştirmedi? O zaman insan diyor ki demek ki gelişmenin alfabeyle bir alakası yokmuş. Sonra başka ülkelere bakıyoruz. Kıyafetini değiştirmeden gelişen de var. O zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız?”
“Yani şekil olarak değişmenin ruh olarak değişmeyle ilişkisi öyle sanıldığı gibi kolay değil. Şeklinizi de değiştireceksiniz de sonra Batı gibi teknolojide, bilimde, fende ilerleyeceksiniz de… E bu kadar şeklimizi benzettik, o zaman niye yakalayamadık bugüne kadar? Şimdi bakıyorum Türkiye’nin son 20 yıldaki sıçrayışına, yükselmesine. Hem bölgesinde hem dünyada artık söz söyleyen bir ülke oluşuna bakıyorum. Bunun arkasında dindar insanların ciddi bir rolü var. Teknoloji dediğimiz zaman, Selçuk (Bayraktar) gibi bir insan bu işin arkasında olabiliyor. Demek ki namazla, niyazla, kültürle, görüntüyle hiçbir alakası yokmuş. ‘O mesafeyi kapatabilir misiniz?’ sorusunun cevabı.”