Sedat Peker’in iddialarına yer veren Financial Times gazetesinde, “Medyanın hükümet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edildiği ülkede, siyaset perdesinin ardına nadir bir bakış sunuyor” denildi.
Financial Times (FT) gazetesi, Sedat Peker’in videolarındaki iddia ve suçlamalara yer verdi. Ayla Jean Yackley imzalı haberde, ‘Gangster, politik elitlere karşı videolarıyla Türkiye’yi şaşkına çevirdi’ başlığı kullanıldı.
‘ERDOĞAN’I İŞİN İÇİNE DAHİL ETMEDİ’
Videolarda, bazı hükümet yetkilileri ile ailelerinin uyuşturucu kaçaklığı, tecavüz ve cinayetle suçlandığını yazan Financial Times’ın haberinde, Peker’in ‘ağabey’ diyerek seslendiği ve ‘işin içine dahil etmediği’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresindekilere yöneltilen iddiaların, 20 yıl önce ‘organize suçun siyaset üzerindeki hakimiyetini kırma vaadiyle iktidara gelen AK Parti’nin ismini lekelediği’ belirtildi.
‘AK PARTİ’Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI’
Haberde, “Korona virüsü salgını ve ekonomik çöküntüyle mücadele konusunda AK Parti desteğinin rekor düzeyde azaldığı bir dönemde Peker, AK Parti’yi köşeye sıkıştırmış gibi görünüyor” ifadelerine yer verildi.
YouTube’da yayınlanan videoların ‘hem performans sanatı hem de günah çıkarma’ niteliğinde olduğunu yazan Yackley, Peker’in öfkesinin çoğunlukla Süleyman Soylu’ya yönelik olduğunu aktardı. Yackley, “Peker’in iddiaları, medyanın hükümet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edildiği ülkede, siyaset perdesinin ardına nadir bir bakış sunuyor” dedi.
‘SUÇLAMALAR, TRAVMALARI DEŞTİ’
Peker’in iddialarını ‘az sayıda kanıta’ dayandırdığı belirtilen haberde, “Bu suçlamalar, Erdoğan’ı eleştirenleri heyecanlandırırken, kurbanların travmalarını deşti” ifadeleri kullanıldı. Peker’in yedinci videosunda gazeteci Uğur Mumcu suikastıyla ilgili Mehmet Ağar’ı işaret etmesinin üzerine Güldal Mumcu’nun “Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın” paylaşımı hatırlatıldı.
Merhaba bence bos konusmiyor!
Adam Zenginden alip Fakire vermis.
Mafya Degil ve Konusmalarina Dikkat Edin , Güzel konusiyor.
AKP Atatürk Düsmani, AKP Para Yapan bir Sirket. Almanyada Camilerde Baslamislardir bundan 15 Sene civari öncesi , Milleten Para topladilar ve Milleti kandirdilar: Sen Bize Para Yatir sana iki Katini verices diye.
Sedat Pekerin dedikleri Dogru olmusaa Hepsi istifa ettsin. ( Ayakabi Kutusu) 😉
Yuhhh beee Millet Pazardan Alis veris yapamiyor!
Ama bizim Millet Böyledir malesef.
Savcilar Akp, Haikmler Akp. EEE
Bakin Adam Ne diyor 15 Temmuz Darbeyi de onlar yxapti diyor ;))))).
Belli idi biz ATATÜRK gibi Disardan izliyoruz Memlekti.
Bir gün ben Askerle Takildim sene 2000 , bana Asker dedi siz Gurbetciler olmasaniz bu Vatansevgisiyle bu serefsizler satar bu Memlekti. Cennet gibi Ülke , Incil de bile Yaziyor .
sedat peker devlet bahçeli’ye hiç laf etmiyor. neden acaba?
Sedat peker çok sey biliyor ama tam konusmuyor. Bahceli icin bildigi biseyler mutlaka var ama hic bahsetmiyor