Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sürecin başarıya ulaşması için önemli olduğunu belirten Xarpêt’teki buluşmada konuşan yurttaşlar, mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Xarpêt (Elazığ) İl Örgütü, kentteki bir düğün salonunda halk buluşması gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı buluşma, saydı duruşuyla başladı.
İlk olarak 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla hazırlanan sinevizyonun gösterimi yapıldı. Ardından konuşan DEM Parti Dêrsim Milletvekili Ayten Kordu, kadınların özgürlük mücadelesindeki yerine değinerek, demokratik toplumun inşasında kadının önemine vurgu yaptı.
Kordu: Öcalan’ın özgürlüğü gerçekleşmedikçe süreç eksik kalacak
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaptığı tarihi çağrının mücadeleyi başka boyuta taşıdığını söyleyen Ayten Kordu, şunları söyledi:
“Bizler yerelde barış fikriyatını her zemine yaymalıyız, bu fikri herkesle buluşturmalıyız. Farklı düşüncelere rağmen barışın bu topraklarda toplumsallaşmasını, barışın ve demokrasinin aynı anda yaşam bulması gerektiğini anlatmamız lazım. Barış bizim için aynı zamanda demokrasi, özgürlük ve halkların bir arada yaşama fikriyatıdır. Bu sürecin baş müzakerecisi olan Sayın Abdullah Öcalan’ın halkla ve toplumsal kesimle buluşacağı bir özgürlük alanının oluşturması gerekiyor. Hareketin önderliğinin özgürlüğü gerçekleşmediği sürece devam eden sürecin bir tarafı eksik kalacak.”
Öcalan: Gerilla demokratik siyasete katılmalı
Daha sonra konuşan DEM Parti Riha (Urfa) Milletvekili Ömer Öcalan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır barış ve demokrasi için karşısında muhatap aradığını belirterek, şunları söyledi:
“Zindanda bulunan arkadaşlarımız serbest bırakılmalı, gerillanın demokratik siyasete katılması gerekiyor. En son 9 Ekim’de başkan Apo’yu gördük ve tüm halkımıza selamları vardı ve ‘değerlerinize sahip çıkın. Değer ailelerimiz, halkımız aktif siyasetin içerisinde yer alsın’ dedi. Artık ortak akılla ortak hedefe yönelmemiz lazım.”
Ömer Öcalan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Barışın büyük zorlukları var ama başkan Apo bu menzile girmiştir, bundan dönüş yoktur. Devlet için de bu böyledir. Hep birlikte sahada çalışarak derdimizi anlatacağız. Biz sürece sahip çıkıyoruz, bir milim bile geri adım atmıyoruz.”
Buluşmada konuşan yurttaşla ise devletin barış konusundaki duruşunu eleştirerek, bir an önce adım atılması çağrısında bulundu. Yurttaşlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sürecin başarıya ulaşması için önemli olduğuna dikkat çekerek, mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.
HABER MERKEZİ
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































