Dünya tiyatrosunun önemli yönetmenlerinden Thomas Ostermeier’in Türkiye’de yönettiği ilk oyun olan ‘Değişim / Dönüşüm’, 3 Kasım’da Zorlu PSM’de prömiyer yaptı. Timuçin Esen ve Funda Eryiğit’i aynı sahnede buluşturan yapım, kapalı gişe gerçekleşen ilk gösteriminde izleyicilerden büyük ilgi gördü. İki oyuncunun toplam 22 karaktere hayat verdiği oyun, finalinde uzun süre ayakta alkışlandı.
Tatlı Ekşi Tiyatro, PMPEX ve Antitez Sahne Sanatları ortak yapımı olan oyunun prömiyerine yönetmen Thomas Ostermeier ve yazar Maja Zade de katıldı. Geceye Demet Evgar, Hazar Ergüçlü, Büşra Develi, Burak Deniz, Özge Özpirinçci, Serkan Keskin, Meriç Aral ve Meltem Cumbul’un da aralarında bulunduğu sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda isim katıldı.
EVLİLİK ÜZERİNDEN GÜÇ VE VİCDAN SORGULAMASI
Maja Zade’nin yazdığı, Timuçin Esen’in Türkçeye çevirip uyarladığı oyun, dışarıdan başarılı görünen hayatlarının ardındaki sırlarla yüzleşen evli bir çiftin hikâyesini anlatıyor. Siyasi kariyerinin önemli bir dönemindeki Mine ile avukatlığı bırakarak öğretmenliğe başlayan ve geçmişindeki bağımlılıkla mücadele eden Tarık’ın evliliği, saklanan gerçeklerin ortaya çıkmasıyla sarsılıyor.
Venedik Bienali Altın Aslan Ödülü sahibi Ostermeier’in rejisi, insanın değerlerinden ne ölçüde ödün verebileceği ve değişimin mümkün olup olmadığı sorularını gündeme taşıyor.
Prömiyer biletleri günler öncesinden tükenen ‘Değişim / Dönüşüm’, kasım ve aralık aylarında farklı sahnelerde tiyatroseverlerle buluşacak.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































