Komünalist Öğrenciler 24 Ekim’de Amed’de ‘Komünleşen kampüslerle örgütlenme zamanı’ başlığıyla düzenlenecek konferansa katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, ‘Kürt sorununun çözümünü mümkün kılan Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nin hedefine ulaşması ancak üniversite gençliğinin toplumsal mücadeleye güçlü katılımı ve sahiplenişi ile mümkündür’ denildi
Komünalist Öğrenciler öncülüğünde 24 Ekim’de Amed’de “Komünleşen kampüslerle örgütlenme zamanı” şiarıyla yapılacak konferans için Halkların Demokratik Kongresi (HDK) binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.
Yapılan basın açıklamasının Kürtçesini Cotkar Şahin, Türkçesini ise Şevval Uzun okudu. 24 Ekim’de Amed’de yapılacak Konferans için çağrıda bulunan Şevval Uzun, “Gelin birlikte tartışalım, örgütlenelim ve uygulayalım. Özgür öğrenci kimliğinin büyütüleceği alanları birlikte inşa edelim” çağrısı yaptı.
Şevval Uzun, anadil talebinin daha çok yükseltilmesi gereken bir süreçten geçtiklerini aktardı. Şevval Uzun, “Birçok dil, kültür ve halka ev sahipliği yapan Türkiye ve Kürdistan coğrafyasında, devletin dayattığı tekçi politikalar iflas noktasına gelmiştir. İflas eden politikaları etkisiz kılmak için toplumsal yaşamdan genç bir kesit içeren üniversitelerde yeni yaşam alanları inşa etmek ve anadilde eğitim talebini daha çok yükseltme ihtiyacının her zamankinden daha yoğun hissedildiği bir dönemden geçmekteyiz” şeklinde konuştu.
Konferansa çağrı
Barış ve Demokratik Toplum Sürecine değinen ve konferans için çağrıda bulunan Şevval Uzun şu ifadelere yer verdi:
“Bugün içinde bulunduğumuz Barış ve Demokratik Toplum Süreci, cumhuriyetin demokratikleşmesi için önemli bir olanaktır. Ancak devletin süreci bir güvenlik meselesi olarak ele alması yakalanan bu tarihsel fırsatın kaçırılmasına, Türkiye’nin bir yüzyıl daha demokrasi ve özgürlüklerden uzak kalmasına sebebiyet verecektir. Türkiye’nin yaşadığı çoklu krizlerin aşılması ve Kürt sorununun çözümünü mümkün kılan Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nin hedefine ulaşması ancak üniversite gençliğinin toplumsal mücadeleye güçlü katılımı ve sahiplenişi ile mümkündür. Bu evrensel kaos aralığını halkların lehine sonuçlandıracak mücadelenin yol yöntemi ve biçimi mücadelenin yürütücüleri için bir meşaledir Sosyalist bir inşa ancak komünlere ve yerel demokrasiye dayalı olarak geliştirilebilir. Bu temelde Öğrenci gençlik olarak ‘Komünleşen kampüslerle örgütlenme zamanı’ şiarı ile dönemin en temel gerekliliği olan üniversite örgütlülüğümüzü oluşturmak için kapsamlı bir konferans gerçekleştirme ihtiyacı açığa çıkmıştır. Bu temelde komünalist öğrenciler olarak 24 Ekim’de Amed’te düzenleyeceğimiz konferansa Türkiye ve Kürdistan kentlerinde üniversite okuyan tüm yurtsever, komünalist öğrencileri davet ediyoruz. Gelin birlikte tartışalım, örgütlenelim ve uygulayalım. Özgür öğrenci kimliğinin büyütüleceği alanları birlikte inşa edelim.”
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































