AKP’de seçim çalışmalarını yürütecek teşkilat kadrolarının yeniden yapılandırılması gündemde. Parti kulislerine göre il başkanlıklarının yarısından fazlasında değişikliğe gidilebileceği belirtiliyor. Yeni görevlendirmelerde kentinde tanınan, yerel sorunları bilen ve seçmenle doğrudan temas kurabilen isimlerin öne çıkarılması bekleniyor.
AKP’de il teşkilatlarına yönelik kapsamlı bir değişim hazırlığı yapıldığı öne sürüldü. Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın kulis haberine göre, seçim dönemindeki saha ve sandık çalışmalarını yürütecek kadroların oluşturulması amacıyla il başkanlıklarının yarısından fazlasında görev değişikliğine gidilmesi değerlendiriliyor.
Kulislerde yeni il başkanlarının belirlenmesinde yalnızca parti içindeki geçmiş görevlerinin değil, kentteki tanınırlıklarının ve seçmenle kurdukları ilişkinin de dikkate alınacağı belirtiliyor. Yeni kadrolarda yerel sorunlara hâkim, teşkilatı sahaya çıkarabilecek ve seçmenle doğrudan temas kurabilecek isimlere ağırlık verilmesinin planlandığı ifade ediliyor. Çalışmalarını daha çok sosyal medya görünürlüğü üzerinden yürüten bazı il başkanlarıyla ise yolların ayrılabileceği konuşuluyor.
Seçim kampanyasını yeni kadrolar yürütebilir
İl başkanlıklarında öngörülen değişikliğin gerçekleşmesi halinde AKP, birçok kentte seçim hazırlıklarına yeni teşkilat yönetimleriyle başlayacak. İl başkanları, parti örgütünün günlük çalışmalarının yanı sıra seçim döneminde kampanya, saha ve sandık organizasyonunun koordinasyonunda da görev alıyor. Yeni başkanların atanmasının ardından il yönetimlerinin de yeniden oluşturulması ve saha çalışmalarının buna göre planlanması bekleniyor.
AKP yönetimi: “Erken seçim gündemimizde değil”
AKP yönetimi ise teşkilat çalışmalarını doğrudan bir erken seçim takvimiyle ilişkilendirmiyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, 28 Ağustos’ta erken seçim tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Biz seçim varmış, yokmuş böyle bir ayrımla çalışmalarımızı yürütmüyoruz. Ne zaman ne adım atacaksak buna karşı hazırlıklı bir kadro olarak çalışıyoruz.”
Büyükgümüş ayrıca, “Şu an bizim gündemimizde erken seçim vesaire değil.” demişti.
İl başkanlıklarının yarısından fazlasının değiştirileceğine ilişkin henüz AKP tarafından açıklanmış resmî bir liste veya takvim bulunmuyor.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































