Partisinin Êlih İl Kongresi’nde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayandır, ‘Kürt halkının ve Önder Apo’nun feraseti sayesinde süreç bu aşamaya kadar geldi. Kürt halkının siyaseti bir seviyeye ulaştı’ dedi
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlîh (Batman) İl Örgütü, 2’nci Olağan Kongresini Pazaryeri Mahallesi’nde bulunan bir salonda gerçekleştirdi. Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşunun ardından yerine kayyım atanan Êlih Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, Kürt halkının her zamankinden daha fazla statü ve özgürlüğe yakın olduğunu söyledi.
‘Provokatif üsluplar var’
DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, sürecin büyük bir çaba ve hassasiyetle bu seviyeye kadar geldiğini belirtti.
Türkiye kanadında bu sürece karşı ciddi şekilde düşmanlık yürüten grupların olduğuna değinen Keskin Bayındır, şöyle konuştu:
“Provokasyonu aşan eylemleri de geçen tarz ve üslupları var. Bir strateji ve plan dahilinde bu süreci yok edip ağır bir savaşı bu topraklarda sürdürmek istiyorlar. Hükümet dahil herkes Kürt halkının bu sürece yaklaşımını iyi bilmeli ve buna ucuz bir şekilde yaklaşmamalı. Bizim yaklaşımımıza bu güne kadar görülmemiş bir tarzda düşmanca yaklaşıyorlar.”
‘Süreci ertelemeye tahammülümüz yok’
Keskin Bayındır, “Bu süreci bir dakika bile erteleyecek kadar kimsenin tahammülü yok artık. Çoğu grup veya kişi bu süreci bozmak için fırsat kolluyor. Fakat şunu da çok iyi bilsinler, Kürt halkının ve Önder Apo’nun feraseti sayesinde süreç bu aşamaya kadar geldi. Kürt halkının siyaseti bir seviyeye ulaştı. Bu bizim siyasetimiz, aklımız ve yöntemimizdir. Biz zorla bu siyasetimizi değiştirmedik, bizim niyetimiz ve amacımız var. 46 yıldır ağır bedellerle verilen bu mücadeleyi başka bir safhaya evirmek gerekir. Bu bizim siyasetimiz ve stratejimizdir” şeklinde konuştu.
‘Süreci başarıya ulaştıracağız’
Keskin Bayındır şöyle devam etti: “46 yıl boyunca yan yana gelmeyen gruplar el ele verip bu süreci nasıl bozacaklarının hesaplarını yapıyorlar. Biz çok iyi biliyoruz, bu süreç kötü niyetli çoğu insanın hesaplarını bozdu. Bu yüzden halkımızın sabırlı olması lazım ve sabrettiğini de biliyoruz. Bu süreç Önder Apo’nun ve Kürt halkının mücadelesi ile başarılı olacaktır. Bundan dolayı 7’den 70’e Kürt halkı el ele verip bu süreci başarıya ulaştıracağız.”
Konuşmaların ardından faaliyet ve mali raporları okundu ve yeni eşbaşkanlar olarak Celile Yıldız ve Rıdvan Erzik seçildi.
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































