AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, fon krizinin artık yalnızca finansal değil, siyasi ve toplumsal sonuçlar doğurduğunu söyledi. Krizin hayat pahalılığı ve yoksulluk gibi sorunların üzerine eklendiğini belirten Tayyar, yaşananları “birikmiş öfke patlaması” olarak nitelendirdi. Tayyar, “Toplumsal öfke kabarıyor. Vakit daralıyor.” ifadelerini kullandı.
AKP’li eski milletvekili Şamil Tayyar, fon krizinin piyasalardaki mali etkisinin ötesine geçtiğini belirterek, siyasi ve toplumsal sonuçlarına dikkat çekti. Mersin’de bulunduğunu ve görüştüğü kişilerin gündeminde fon meselesinin ilk sırada yer aldığını belirten Tayyar, krizin etkisinin hayat pahalılığı ve yoksulluk gibi ekonomik sorunlarla birleşmesi nedeniyle büyüdüğünü söyledi.
Tayyar şu ifadeleri kullandı:
Bir tanıdığın düğünü vesilesiyle Mersin’deyim.
Gittiğim her yerde fon meselesi gündemin ilk sırasına oturmuş. Krizin piyasalardaki mali sarsıntısından çok siyasi ve toplumsal komplikasyonlarından söz edebiliriz.
Etki katsayısının şiddetli hissedilmesindeki temel faktör, hayat pahalılığı, derin yoksulluk gibi ekonomik sorunların üzerine eklemlenmesidir.
Bir yerde bardağı taşıran son damla olmasıdır. Birikmiş “öfke patlaması” diyebiliriz.
Hatta sonuçları itibariyle “finans sektörünün 15 Temmuz’u” olarak bile anılabilir. Sistem yıkılmadı ama ağır hasar aldı.
15 Temmuz sonrası nasıl darbe üreten hükümet sisteminde değişikliğe gidildiyse finans sektöründe de sistemik dönüşüme ihtiyaç var, hem de hızlıca. Çünkü.
Toplumsal öfke kabarıyor. Vakit daralıyor.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































