İzmir Menderes Belediyesi’nde Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanmasının ardından başkanvekili seçimi yapıldı. Seçimde AKP, CHP ve YENİ Parti aday çıkardı. Seçimi AKP’nin adayı Asumen Şen kazandı.
Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün Menderes Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanvekili seçimi gerçekleştirildi. Seçimde AKP, CHP ve YENİ Parti aday çıkardı. Bağımsız meclis üyesi Mustafa Öztürk de aday olacağını duyurdu. Seçimde yarışan adaylar şöyleydi: AKP’nin adayı Asuman Şen. CHP’nin adayı Mehmet Ali Akar. YENİ Parti’nin adayı Barış Gürsoy. Bağımsız meclis üyesi Mustafa Öztürk.
Menderes Belediyesi’nde üye dağılımı:
YENİ Parti: 10 üye
CHP: 5 üye
Cumhur İttifakı: 11 üye (1 MHP)
Bağımsız: 2 üye
4. TUR SONUÇLARI
Seçimde dördüncü tur sonuçları belli oldu:
AKP’nin adayı Asuman Şen: 15 oy
YENİ Parti’nin adayı Barış Gürsoy: 12 oy
28 oy kullanıldı, 1 oy geçersiz sayıldı.
Böylece Menderes Belediyesi AKP’ye geçmiş oldu. Asumen Şen, belediye başkanvekili seçildi.
Meclis üyeleri birbirine girdi
Seçimde dördüncü tur öncesi tartışma çıktı. Salonda yumruklar havada uçuştu. O anlar kameralara yansıdı. Mutlak butlan yönetiminin CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ikinci turda oylama sayılırken geçersiz oy tartışması ve “uzlaşma sağlanmadığı” gerekçesi üzerine salonu terk etme kararı aldı. Utku Gümrükçü, CHP’li üyeler ile salondan ayrıldı.
Başkanvekili seçimi öncesinde salonda gerginlik yaşandı. Meclis salonunda yoğun katılım nedeniyle tartışma çıktı. Bunun üzerine salon boşaltıldı. Yalnızca siyasi parti yöneticileri ve meclis üyeleri seçimi takip ediyor. YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP’nin adayı Mehmet Ali Akar’ın 4. tura kalması halinde CHP’yi destekleyeceklerini belirtti. Güç, “Bizim adayımız kalırsa da onlardan destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Menderes Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ soruşturması kapsamında Belediye Başkanı İlkay Çiçek tutuklanmıştı. Çiçek, tutuklanmasının ardından görevden uzaklaştırılmıştı. CHP, Çiçek’i kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk etmişti. Çiçek ise CHP’den istifa ettiğini duyurmuştu. Çiçek istifa açıklamasında “Bana savunma hakkı tanınmadan, bu kez de emek verdiğim partim tarafından lekelendim” demişti.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































