Gürsel Tekin, medyayı açıktan tehdit etti.
CHP’deki ‘figüran’ tartışması sürüyor. “Mutlak butlan” kararıyla partinin başına atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı CHP üye katılım töreninde salonun figüranlarla doldurulduğu ortaya çıkmıştı. CHP’deki mutlak butlan yönetimi de olayın sorumlularını bulmaya çalışıyor. O figürenları günlük 950 liraya kimin otobüslere doldurup CHP’nin programına getirdiği ‘muamma!’. Kayyım Gürsel Tekin ise medyayı açık açık tehdit etti: “Düştüğünüz duruma bakın. Yine uzun süredir bütün bu medya üçgeni merkezinde olan, gözüm hepinizin üstünde, çok açık söylüyorum.”
Skandal, CHP İstanbul İl başkanlığı’na atanan kayyım Gürsel Tekin’in de gündemindeydi. Tekin’e göre ‘olay’ mutlak butlan yönetimine kurulmuş bir kumpas. Tekin, skandalı ortaya çıkaran Birgün gazetesinin de kumpasın parçası olduğunu ima ediyor. BirGün muhabiri Ebru Çelik’in figüranların arasına karışarak yaptığı habere göre, 3 farklı cast ajansından yüzlerce insan CHP’nin programında taşınmıştı.
Gürsel Tekin, bugün konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Hedefinde medya vardı. Tekin, “Şeytanın aklına gelmeyecek bir şey, iki kişi bilebilir. Bir, haberi yapan gazete. İki Cumhuriyet savcıları… Suç duyurusunda bulunduk. Sonuna kadar gidilmesini istiyoruz.” dedi.
Yaptıkları araştırmalarda yeni iddialarla karşılaştıklarını öne süren Tekin, toplantıya gelen bazı kişilerin Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken olumsuz slogan atmak amacıyla yönlendirildiğini iddia etti. Bu girişimin son anda engellendiğini savunan Tekin, “Buradan açıkça söylüyorum, nezaketimizin sınırına geldik. Yapacağınız her türlü rezilliğin ağır bedelleri olur!” ifadelerini kullandı.
Gürsel Tekin, skandalı ortaya çıkaran Birgün’ü de hedef aldı:
- Nasıl kirlendiniz ya? Bu nedir? Yani Aziz İhsan Burhanettin’i satın alıyor, Burhanettin de parasıyla sizlerin haberlerini satın alıyor. Ben de o gelenekten geldim. Evime BirGün’den başka gazete girmiyordu. Düştüğünüz duruma bakın. Yine uzun süredir bütün bu medya üçgeni merkezinde olan, gözüm hepinizin üstünde, çok açık söylüyorum. Buraya girerken arkadaşlarıma dedim ki ‘Kelle vermeye hazır mısınız, kefenlerimizi giyerek geldik buraya’ diye. Sizden korkan sizler gibi olsun. Dün 2 haber nereden çıktı biliyor musunuz? Gazete Pencere ve BirGün Gazetesi.
- BirGün ve Gazete Pencere’nin durumuna bakın. Birinci fatura 50 milyon, ikincisi 294 milyon, üçüncüsü 240 milyon lira. Elbette saldırı ile karşı karşıya kalacağız. İlk geldiğimiz günden itibaren nasıl bir suç ortaklığı ile mücadele ettiğimizi arkadaşlarıma söyledim. Onun için ‘Hazır olun içeride de dışarıda da bu çete ile mücadeleye var mısınız’ dedim. ‘Varız’ dedi arkadaşlarımız. Ama bu üçlü çok güçlü, hepinizi yenecektir. Bu tezgahı o kirli gazeteler ve yargı çözecektir.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***




































