Manisa Akhisar T Tipi Ceza İnfaz Kurumu işkence görüntüsünü yalanlasa da yeni görüntülere ulaştık
Zana Kaya
Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Volkan Ayvazlı adlı tutuklunun cezaevi görevlileri tarafından işkence gördüğünü gösteren haberimiz gündem oldu. Görüntüler eşliğinde haberin yayınlanmasının ardından Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, bir açıklama yaptı. İnfaz Kurumu, görüntülere rağmen yalanlama yaparken, elimize yeni görüntüler ulaştı. Görüntüler, işkenceyi ortaya koyarken, hükümete yakın basının ise Ayvazlı’nın suçlarını sayarak adeta işkenceyi hak ettiğini savunması dikkat çekti.
İnfaz Kurumu açıklaması
7 Şubat 2025 tarihinde Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Volkan Ayvazlı’nın darp edildiğini gösteren yeni görüntülere ulaştık. Görüntülerde Ayvazlı’nın kontrol altına alınmasını aşan bir müdahaleye uğradığı ve ağır şekilde darp edildiği görülüyor. Yüzü tanınmayacak halde olan Ayvazlı’nın müdahaleden önce koğuş içi kavgada yüzünde darp gördüğünü gösteren bir emare olmadığı, Ayvazlı’nın müdahaleden sonra bu hale geldiği görülüyor. Manisa Akhisar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Ayvazlı’ya yönelik işkence görüntüleri ile ilgili resmi açıklama yayımlandı. “Bölücü terör örgütüne müzahir yayın çizgisiyle bilinen bir internet sitesi” diyerek gazetemizi hedef alan Ceza İnfaz Kurumu, işkenceye müzahir bir tutum aldı. Süreç karşıtı bir dil kullanan Ceza İnfaz Kurumu, “Görevlilerin yasal yetkileri çerçevesinde hükümlüyü etkisiz hale getirdiği, olayda işkence veya kötü muamele bulunmadığı; kamera kayıtlarının eksiksiz şekilde Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildiği; yapılan inceleme sonucunda görevliler hakkında ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ karar verildiği aktarıldı. Olayla ilgili disiplin cezalarının uygulandığı, adli soruşturmanın ise devam ettiği” açıklaması yaptı.
Yeni görüntüler elimizde
Ancak görüntüler Ceza İnfaz Kurumu’nun aksini gösterirken, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığına işaret ediyor. Açıklamada tüm görüntülerin verildiği iddia edilse de cezaevi kayıtlarında özellikle 16:15-16:30 arasındaki görüntüler ya hiç sunulmamış ya da eksik sunulmuş. Yine görüntülerde tam darp anında infaz koruma memurunun el kamerasını kapattığı görülüyor.
İşkenceci basın!
Hükümete yakın basın da haberi çarpıratak verirken, süreç karşıtı bir dil kullandı. ahaber, “zehir taciri ve yağmacı Volkan Ayvazlı’yı ‘mağdur’ gibi göstermeye çalışan Yeni Yaşam” ifadeleri ile Ayvazlı’ya işkenceyi gerekçelendirmeye çalıştı. Ayvazlı’nın suçlarını işkenceyi meşrulaştırmak için kullanan ahaber, “Terör örgütünün güdümünde yayın yapan Yeni Yaşam isimli internet sitesi” diyerek süreç düşmanı bir dil kullanırken, hükümete yakın tüm basın yayın organlarının benzer bir kullanması dikkat çekti. İşkencenin güdümündeki ahaber ve hükümete yakın diğer basın organlarının süreç karşıtı ve işkenceyi savunan tutumu, hükümetin sürece ilişkin açıklamalarıyla çelişirken, güvensizliği de arttırıyor.
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































