Kayıplar Haftası dolayısıyla gözaltında katledilen Rıdvan Karakoç ve Hasan Ocak’ın mezarını ziyaret etti
İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı(TİHV), 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamından Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mezarlığı’nda anma gerçekleştirdi. Anmaya, hak savunucuları, kayıp yakınları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
Gözaltında katledilen Rıdvan Karakoç ve Hasan Ocak’ın posterlerinin taşındığı anmada, kısa bir yürüyüşün ardından Rıdvan Karakoç ve Hasan Ocak’ın mezarları ziyaret edildi.
Anmada Karakoç’un kardeşi Hasan Karakoç, hukuk ve adaleti aramaya devam ettiklerini belirterek, “32 senedir meydanlardayız, alanlardayız, yastayız. Değerli annelerimiz, babalarımızı yitirdik. Ancak vazgeçmedik. Son kayıp bulunana kadar, son fail yargılanana kadar burada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Anmaya katılan diğer ailelerde, konuşmalarında mücadele vurgusu yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra mezarlara karanfillerin bırakılmasıyla anma sona erdi.
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***
![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/05/Fransada-cocuklara-cinsel-siddet-skandali-100den-fazla-kurum-mercek-altinda-360x180.jpg)




































![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/05/Fransada-cocuklara-cinsel-siddet-skandali-100den-fazla-kurum-mercek-altinda-75x75.jpg)