Telefonlardaki adımsayarların bize dayattığı “günde tek seferde 10 bin adım atılmalı” efsanesi aslında bilimsel bir gerçekten ziyade eski bir pazarlama taktiğidir. Bütün gün masa başında oturup akşamın yorgunluğuyla aniden 8-10 kilometre yürümek, bedeni “savaş veya kaç” moduna sokarak kortizol seviyesini fırlatır ve kas yıkımına bile sebep olabilir.

ÇÖZÜM NEDİR?
Yeni nesil fitness uzmanlarının önerdiği sistem ise “3×15 Bölünmüş Yürüyüş” taktiği. Adım hedefinizi tek bir akşam seansına sıkıştırmak yerine; sabah uyanınca 15 dakika, öğle yemeğinden hemen sonra 15 dakika ve akşam yemeğinden sonra 15 dakika tempolu yürümek metabolizma hızınızı %30 oranında artırır. Kan şekerini anında dengeleyen bu kısa ve etkili periyotlar, hem eklemlere binen ani yükü sıfırlar hem de gün içindeki o sürekli kalori sayma stresini ortadan kaldırır.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***
![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/07/New-Yorkta-tarihi-karar-Reza-Zarrab-tamamen-serbest-birakildi-10-360x180.jpg)




































