ABD yönetimi, İran’a yönelik diplomatik baskıyı yeni bir adımla artırdı. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, yaptığı yazılı açıklamada İran’ı ‘Haksız Gözaltı Destekçisi Devlet’ olarak ilan ettiklerini duyurdu. Rubio, İran rejiminin 47 yıl önce iktidarı ele geçirdiğinde Ayetullah Humeyni’nin ABD’nin Tahran Büyükelçiliği personelinin rehin alınmasını onayladığını ve bu adımla gücünü pekiştirdiğini belirtti. Açıklamada, İran’ın onlarca yıldır masum Amerikan vatandaşlarını ve diğer ülke vatandaşlarını siyasi baskı aracı olarak gözaltında tuttuğu belirtilerek, “Bu iğrenç uygulama sona ermelidir1 ifadelerine yer verildi.
EK ÖNLEMLER DEĞERLENDİRİLİYOR
Açıklamada, İran’ın uygulamaya son vermemesi halinde ek önlemlerin değerlendirileceği kaydedildi. Bu önlemler arasında, ABD pasaportlarının İran’a, İran üzerinden veya İran’dan seyahatlerde kullanımına coğrafi kısıtlama getirilmesi seçeneği de bulunuyor.
‘DERHAL TERK EDİN’
Açıklamada ayrıca, İran’daki Amerikan vatandaşlarının derhal ülkeyi terk etmesi çağrısını yinelendi: “Hiçbir Amerikalı hiçbir nedenle İran’a seyahat etmemeli. Şu anda İran’da bulunan Amerikalılar derhal ülkeyi terk etmeli.”
Kaynak: Haber Merkezi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

































![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/02/Amsterdam-Dam-Meydaninda-iftar-sofrasi-kuruldu-Farklilik-zenginliktir-350x250.jpeg)


