Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi’nin 2025-2026 kış sezonu biletlerinin yarın satışa sunulacağını açıkladı. 22 Aralık’ta başlayacak seferler 1 Mart 2026’ya kadar sürecek ve Ankara–Kars hattında toplam 60 yolculuk yapılacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresiyeni sezon biletlerinin yarın satışa çıkacağını belirterek, “2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak, 1 Mart 2026’ya kadar devam edecek.” ifadesini kullandı.
Uraloğlu yazılı açıklamasında, Turistik Doğu Ekspresi’nin yeni sezon seferlerine ilişkin bilgi verdi.
Uraloğlu, “Turistik Doğu Ekspresi’nin 2025-2026 kış sezonu seferleri 22 Aralık’ta başlayacak, 1 Mart 2026’ya kadar devam edecek. Trenimiz, Ankara-Kars hattında 22 Aralık 2025-27 Şubat 2026 döneminde pazartesi, çarşamba ve cuma, Kars-Ankara yönünde ise 1 Mart 2026’ya kadar çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere toplam 60 sefer yapacak” açıklamasını yaptı.
Uraloğlu, şöyle devam etti:
“Ankara-Kars yönünde Erzincan’da 2 saat 30 dakika, Erzurum’da 4 saat, dönüşte ise İliç’te 3 saat, Divriği’de 2 saat 30 dakika ve Sivas’ta 3 saat duruş yapılacak. 1360 kilometrelik güzergahta duruşlar dahil toplam 32 saat süren yolculukta karla kaplı dağlar, vadiler ve tarihi yapılar kartpostal tadında manzaralar sunacak.” (AA)








































