ABD basını, İsrail birliklerinin Gazze’yi tamamen ele geçirmek için kara harekatı başlattığını duyurdu. Axios gazetesine konuşan İsrailli yetkililer; ABD Başkanı Donald Trump’ın operasyonu desteklediğini, ancak sürecin bir an önce tamamlanmasını talep ettiğini aktardı.
Bombardımanların sürdüğü Gazze Şeridi’ne karandan da müdahale geldi. ABD basını; İsrail askeri birliklerinin Gazze’ye girdiğini ve savaş uçaklarının ağır bombardıman düzenlediğini yazdı. ABD merkezli Axios gazetesinden Barak Ravid’ın haberine göre; Gazze kent merkezine tanklar girdi. Saldırı haberi, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun İsrail ziyareti sonrasında geldi.
İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarında Filistin’de resmi açıklamalara göre 65 bin 643 kişi hayatını kaybetti.
ÖNCEKİ YAZIİmamoğlu: “İktidar çok partili siyaseti ve demokratik Türkiye’yi hedef alıyor”
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/ABD-istihdami-piyasalari-sarsti-altin-cakildi-dakikalar-icinde-106-dolarlik-360x180.jpg)






























