AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Diplomatik gayretlerimizi İsrail’e yaptırım uygulamalarının artması için yoğunlaştırmalıyız. İsrail’in ekonomik olarak da sıkıştırılması gerektiğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’ne katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, İsrail’in Katar’daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısına tepki göstererek, “Son saldırı İsrail’in haydutluğunu artık farklı bir boyuta taşımıştır. Dünya kamuoyunun bu toplantımızı İslam aleminin Katar’a koşulsuz desteğinin bir tezahürü olarak görmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Türkiye olarak dost ve kardeş müttefik ülkemiz Katar’ın her daim yanında olduğumuzu tekraren vurguluyorum.” dedi.
“Karşımızda kaostan ve kandan beslenen bir terör zihniyeti ve onun vücut bulduğu bir devlet var.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Netanyahu hükümetinin amacının Filistin’de katliam ve soykırımı sürdürürken diğer yandan bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemek olduğu şüphe götürmez gerçektir. Diplomatik gayretlerimizi İsrail’e yaptırım uygulamalarının artması için yoğunlaştırmalıyız. İsrail’in ekonomik olarak da sıkıştırılması gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.
ÖNCEKİ YAZIHazine’nin araç başına ortalama ÖTV tahsilatı 626 bin liraya çıktı!
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***