AKP İstanbul İl Başkanlığı, 21 Eylül günü gerçekleşen ve CHP’nin kazandığı Bayrampaşa Belediye Başkanvekili seçimlerinin iptali istemiyle dava açtı. İl Başkanlığı açıklamasında, “Milletimizin emaneti olan iradenin hiçe sayıldığı bu sürecin iptali için yürütmeyi durdurma talepli dava açtık” ifadelerini kullandı.
Pazar günü, CHP’li belediyelere yönelik son operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderilen ve görevden uzaklaştırılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu‘nun yerine Belediye Meclisi’nde bugün başkan vekili seçimi yapıldı. Dördüncü turda 18-18 eşitlik çıkması üzerine başkan vekilinin kurayla belirlenmesine karar verildi. Çekilen kura sonucu CHP’nin adayı İbrahim Kahraman Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili olarak belirlendi. Böylece, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Bayrampaşa Belediyesi el değiştirmemiş oldu.
AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamamada, hukuki süreç başlatıldığı bildirildi.
Açıklamada, “Bayrampaşa Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen Başkan Vekilliği seçiminde, halkın seçtiği meclis üyelerimizin iradesini yok sayan ve gasp eden anlayışa karşı hukuki süreci başlattık.
Milletimizin emaneti olan iradenin hiçe sayıldığı bu sürecin iptali için yürütmeyi durdurma talepli dava açtık. Kamuoyuna saygılarımızla” denildi.
Detaylar geliyor…