(Photo by Stephanie Lecocq / POOL / AFP)
Suriye’nin geçici cumhurbaşkanı Ahmed el-Şaraa, önümüzdeki ay Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşacak. Ahmed el-Şaraa, onlarca yıl sonra BM Genel Kurulu’nda konuşan ilk Suriye lideri olacak.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir dışişleri yetkilisi, AFP’ye “Şaraa, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılacak ve burada bir konuşma yapacak” dedi.
Yetkili, “Şaraa, eski cumhurbaşkanı Nureddin el-Atassi’den (1967) bu yana BM’de konuşma yapacak ilk Suriye cumhurbaşkanı olacak ve Genel Kurul’un 22-30 Eylül tarihlerinde planlanan yüksek düzeyli haftasına katılan ilk Suriye cumhurbaşkanı olacak” diye ekledi.
Nisan ayında Suriye Dışişleri Bakanı Asaad el-Şaibani, Birleşmiş Milletler’de ilk kez konuşmuş ve ülkesinin yeni bayrağını New York’taki BM merkezinde göndere çekmişti.
Şaraa, Mayıs ayında, Batı’ya yaptığı ilk ziyaret olan Paris gezisinde Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştükten bir hafta sonra Suudi Arabistan’da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.
Şaraa, geçmişte aranan bir cihatçı olması nedeniyle Birleşmiş Milletler yaptırımları ve seyahat yasağı altında bulunuyor ve bu sebeple hala tüm yabancı seyahatler için istisna talep etmek zorunda.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***