İstanbul Valiliği, Marmara Denizi merkezli yaşanan deprem sonrası açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, hasarlı veya hasar şüphesi bulunan binalara girilmemesi istendi.
TRAFİĞE ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKILMAMALI
Vatandaşların mecbur kalmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkmamaları gerektiği belirtildi. Bu sayede acil durum ekiplerinin müdahale süreçlerinin aksamaması hedefleniyor.
Valilik, cep telefonu hatlarının yalnızca zorunlu durumlarda kullanılması gerektiğini vurguladı. Hatların meşgul edilmemesi, acil çağrılar için önem taşıyor.
HASAR TESPİTİ SÜRÜYOR
Valilik açıklamasında, şu ana kadar herhangi bir yıkım ihbarı alınmadığı belirtildi. Ancak ilgili ekiplerin alan tarama faaliyetlerine devam ettiği bildirildi.
Depremin merkez üssünün Marmara Denizi olduğu ve Silivri açıklarında gerçekleştiği bilgisi verildi. Depremin büyüklüğü 6,2 olarak ölçüldü.
İBB’DEN AÇIKLAMA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kent genelinde şu ana kadar ciddi bir olumsuzluk tespit edilmediğini duyurdu.
AKOM’DA ACİL TOPLANTI
İBB yönetimi, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) acil koduyla toplanarak süreci yönetmeye başladı. Gelişmelere dair bilgilendirme yapılacağı ifade edildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından bölgeye hareket ettiğini duyurdu.
Serbest Görüş:
SAHA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Bakan Kurum, İl Müdürlüğü ekiplerinin sahada hasar tespiti çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Sürecin yakından takip edildiği bildirildi.
Bakan Kurum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda depremi hisseden tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***