İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarının ardından yapılan protestolara ilişkin olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 140 kişiden 5’i tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Valiliğinin kamu düzenini muhafaza etmek ve oluşabilecek provokatif eylemlerin önüne geçmek için 19-23 Mart’ta her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklanmasına ilişkin kararına uymadıkları iddiasıyla gözaltına alınan 140 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcılıkça ifadeleri alınan 140 kişiden 39’u tutuklanmaları, 101’i ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Hakimlik, 5 şüphelinin tutuklanmasına hükmetti.
Şüphelilerden 27’sine “konutu terk etmeme” şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar veren hakimlik, 108 şüpheliyi de diğer adli kontrol tedbirlerini uygulayarak serbest bıraktı.
Soruşturma kapsamında toplumsal olaylara ilişkin olarak İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen toplam 268 şüphelinin tutuklandığı öğrenildi. (AA)
GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI – Şimdi ne olacak: İmamoğlu’nun “terör” suçundan serbest kalması kayyım yolunu kapatır mı, siyasi yaşamı nasıl etkilenecek?
Üç sandık zaferinin sonu cezaevi oldu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “yolsuzluk” iddiasıyla tutuklandı!
İmamoğlu’nun ifadesi: Benim mal varlığım bir yüzükle yola çıkılan uydurma siyasi yaşam hikâyelerine benzemez!
İBB soruşturmasından 48 kişi tutuklandı: İşte tam liste!