ÊLIH – Mawa Bölgesi’nde 16 gün önce başlatılan askeri operasyonda yaralanan Hasret Kaçar ve Nurettin Tekin’in aileleri, haber alamadıkları çocuklarına dair kendilerine bilgi verilmesini istedi.
Êlih’in Heskîf (Hasankeyf) ilçesinde bulunan Mawa Bölgesi’ndeki Xirbêkûr (Palamut) köyü kırsalında 18 Haziran’da başlayan ve 22 Haziran’da Kercews (Gercüş) ilçesi kırsalına yayılan askeri operasyon sırasında yaşanan çatışmada yaralanan Hasret Kaçar, Nurettin Tekin ve Zeynep Nibat’ın hastanedeki tedavileri devam ediyor. Yaralıların getirildikleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk günlerde işkence ve hakaretlere maruz kaldığı belirtildi. Tedavi altında olan Kaçar’ın bir bacağı kesilirken, Tekin’in ise başına isabet eden bir cisimden kaynaklı yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü, durumunun iyi olduğu öğrenildi.
16 gündür yaralılardan bilgi alamayan aileleri ise, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’ne (ÖHD) başvurdu. Ancak ailelerin avukatlar aracılığıyla yaptığı görüşme başvuruları sonuçsuz kaldı. Günlerdir yakınlarından bilgi almak için hastane önünde bekleyen aileler, duyarlılık çağrısında bulundu.
13 GÜNDÜR HASTANE ÖNÜNDE
Kumru Kaçar
Kızı Hasret Kaçar’ı görmek için 13 gündür gece gündüz demeden hastane önünde bekleyen Kumru Kaçar, hem kendilerinin hem de avukatların görüşme taleplerinin kabul edilmediğini söyledi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrası çocuğunun Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğunu öğrendiğini belirten Kaçar, çocuğunun yaşamından endişe duyduğunu dile getirdi. Kaçar, “Çocuğumu görmek istiyorum ama göstermiyorlar. Bulunduğu kata gittim içeriye almadılar. 5 dakika da olsa onu göreyim, sesini duyayım. Ancak izin verilmiyor ve buna dair bir bilgilendirilmede de bulunulmuyor. Bize gelen bilgi bir ayağını kaybettiği yönünde. Ben anneyim, çocuğumu görmek hakkımdır. Bu yaşananlara kimse sessiz kalmasın. Hukuk neyse onu uygulasınlar” ifadelerini kullandı.
‘HUKUK UYGULANSIN’
Esma Tekin
Nurettin Tekin’in kardeşi Esma Tekin de sadece ağabeyinin başından tedavi gördüğü bilgisi edindiklerini söyledi. Bunun dışında hiçbir bilgiye sahip olamadıklarını kaydeden Tekin, avukat ve aile görüşlerinin engellendiğini, bundan dolayı da kaynaklı olduklarını belirtti. Ağabeyinin sesini duymak için 13 gündür gece gündüz hastane önünde beklediklerini dile getiren Tekin, var olan hukukun işletilmesi çağrısında bulundu.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***