
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’de 9 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti. Söz konusu belediyeler, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla ve Konya oldu.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin ardından 9 büyükşehir belediyesi için de kredi notlarını yükseltti.
Fitch’den yapılan açıklamaya göre, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla ve Konya büyükşehir belediyelerinin kredi notu “B”den “B+”ya çıkarıldı.
Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Manisa ve Muğla’nın kredi notu görünümleri “pozitif”, İstanbul, Konya ve Mersin’in görünümleri ise “durağan” olarak belirlendi.
Fitch ayrıca İstanbul’un kıdemli teminatsız notunu da “B”den “B+”ya yükseltti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***



![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/Bir-odali-siginmaci-evinden-Berlinin-Kirmizi-Belediye-Sarayina-Elif-Eralp-360x180.jpg)




























![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/AKPden-pes-pese-secim-mesajlari-Erdogan-yeniden-aday-olacak-mi-350x250.jpg)


![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/Izmirin-efsane-Belediye-Baskani-Burhan-Ozfaturadan-aci-haber-350x250.jpg)

