‘Başörtüsü’ anketinden dikkat çeken sonuç


MetroPOLL Araştırma, ekim ayı anket sonuçlarını paylaştı. Buna göre, başörtüsü sorunu var diyenlerin oranı yüzde 8 olurken, başörtüsü sorunu yok diyenlerin oranı yüzde 90,1 oldu. 

Ankete katılan vatandaşlara “Sizce şu anda üniversitelerde ve kamu kurumlarında çalışanlar için bir başörtüsü sorunu var mı?” diye soruldu.

Ankete katılan AKP’lilerin yüzde 4,9’u ‘Evet, var’ derken, bu oran CHP’lilerde yüzde 9 oldu. İYİ Partililerin yüzde 7’si, HDP’lilerin yüzde 14’ü, MHP’lilerin ise yüzde 4,8’i bu soruya ‘Evet’ yanıtını verdi. 

AKP’lilerin yüzde 94,4’ü, CHP’lilerin yüzde 89,1’i, İYİ Partililerin yüzde 91,3’ü, HDP’lilerin yüzde 84,2’si ve MHP’lilerin yüzde 95,2’si ise ‘Başörtüsü sorunu yoktur’ yanıtını verdi. 

Başörtüsü sorunuyla ilgili partilere göre dağılım şöyle:

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI GELİR Mİ? 

“Sizce CHP iktidara gelirse üniversiteler ve devlet dairelerinde çalışan için başörtü yasağı geri gelir mi?” sorusuna ise toplumun yüzde 60,4’ü ‘hayır’ derken; yüzde 34,9’u ‘evet’ yanıtını verdi.

Yanıtların partiler bazındaki dağılımı da şöyle oldu: AK Partililerin yüzde 62,9’u ‘evet’, yüzde 29,9’u ‘hayır’ yanıtını verdi. CHP’lilerin yüzde 6,5’i ‘evet’, yüzde ‘91,7’si ‘hayır’ yanıtını verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler