Hasta alt bezleri bugünden itibaren eczanelerden ücretli olarak alınacak


Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) artık hasta bezi ücretini doğrudan hastaya ödemeye başlaması üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı. Saydan, şunları kaydetti:

“1 Haziran 2022 tarihli ve 31853 sayılı Resmi Gazete’de Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyon Kararı ve Sağlık Uygulama Tebliği’nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ yayınlanarak, SGK hasta alt bezi kullananlar için bugünden (1 Temmuz) itibaren aylık ücret ödeyeceği duyuruldu. SGK, mevcut uygulamada bezin bir tanesinin 1,88 TL’sini karşılıyordu. Kurum tarafından karşılanan hasta bezi sayısı ise bir aylık 120 adet olarak belirlenmişti. SGK’nın eczanelerimize ödediği ücret, KDV hariç 225,60 TL, KDV dahil 243,65 TL’dir. SGK, bugünden itibaren bu ücreti hastanın maaşına yansıtacak. Zaten güncel bez fiyatlarına göre çok yetersiz olan bu ücretin artırılması beklenirken fiyatta güncelleme yapılmadan hayata geçecek yeni düzenleme ile bütün yük, bez kullanan hastası olan vatandaşın sırtına binecektir.

‘BU DURUM ECZANELERİMİZDEN KAYNAKLANMIYOR’

Uygulama öncesi dönemde eczanelere reçete ve raporları ile başvuran hastaların iki aylık hasta altı bezleri, eczaneler tarafından temin edilerek SGK’ya fatura edilmekte ve bedelleri eczanelere kurum tarafından ödenmekteydi. Uygulamayla birlikte vatandaşlarımız, bugünden (1 Temmuz) itibaren, SGK’nın ödediği bir aylık ödemeye istinaden hasta alt bezlerini yine eczanelerimizden, ama ücretli olarak temin edebileceklerdir. Senelerdir eczanelerimizden hasta yakınlarına bez alan vatandaşlarımıza bu durumun eczanelerimizden kaynaklanmadığını, bugünden itibaren yeni uygulamanın başlayacağını bildirmek istiyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler