İmamoğlu, seçim zaferinin 3. yıl kutlamasında konuştu: ‘İstanbul’u umutlandırmak Türkiye’yi umutlandırmak demektir’


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran 2019 seçimlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Demokrasi Şenliği”nde konuştu. 

”İstanbul’u geliştirmek Türkiye’yi geliştirmektir. İstanbul’u umutlandırmak Türkiye’yi umutlandırmak demektir” diyen İmamoğlu, ”Bu ülkenin önünde çok büyük bir fırsatlar var. Türkiye’nin rekabet gücünü ve refahını arttırmak birlikte olursak mümkün” ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle: 

”Sizler, 23 Haziran günü muazzam bir demokrasi iradesi sergilediniz. Kışkırtmalara kapılmadan sandığa gittiniz, demokrasiyi rayından çıkarmak isteyenlerin karşısında durup demokrasiyi rayına yerleştirdiniz. 

Cumhuriyetimizi kuran değerli fikri demokrasi tarihine bir kez daha yazdınız: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Bu rejim ne kadar baskıcı olursa olsun demokrasiye inanmış insanların değişimi gerçekleştirebileceğini kanıtladınız.

İKTİDARA TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye’yi yönetenler uzunca bir süredir, çözüm üretemiyor. Ülkemizin iç huzuru sancılı günler geçiriyor. Yaşamakta olduğumuz bu kriz ekonomik kriz ile iç içedir. Ne yazıktır ki liyakatı bozanlar bu krizi her geçen gün daha da derinleştiriyor. Bu millet bunu hak etmiyor.

Bu şehri, bu ülkeyi bir şahsın, ailenin ya da bir partinin mülkü görenler olabilir ama sizler buna asla fırsat vermeyeceksiniz! Her kim böyle görüyorsa, günü gelir boyunun ölçüsünü alır.

”İSTANBUL’U ÜRETEN BİR KENT HALİNE GETİRİYORUZ”

İş başına geldiğimiz ilk günden beri maruz kaldığımız her sıkıntıya rağmen, İstanbul’da başardıklarımız ortada. Kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Hep birlikte başaracağız. Dünya tarihinde ilk kez 10 metroyu birden şehre yapıyoruz. Yeşil alanları büyütüyoruz. İnsanlarımıza iş buluyoruz. On binlerce üniversiteli gencimize eğitim desteği veriyoruz. Tarihimizde ilk kez kreşler açıyoruz. Bu zor zamanlarda milyonlarca hanenin yanında oluyoruz. İstanbul’u aynı zamanda üreten bir kent haline getiriyoruz.

İstanbul’u geliştirmek Türkiye’yi geliştirmektir. İstanbul’u umutlandırmak Türkiye’yi umutlandırmak demektir. Bu ülkenin önünde çok büyük bir fırsatlar var. Türkiye’nin rekabet gücünü ve refahını arttırmak birlikte olursak mümkün. Sanayide, tarımda, hizmetlerde köklü yapısal dönüşümlere ihtiyaç var. Kamu politikalarında eğitimde ve yatırım anlayışında köklü değişiklikler yapacağız. Bunları bu düzende olamayacağı aşikar. 

”EZİCİ ÇOĞUNLUK DEĞİŞİMİ İSTİYOR”

O gün yaklaşıyor. Bu ülke vatandaşlarının ezici çoğunluğu değişimi istiyor. Hepimizin kaygıları yerini umuda bıracak.

Her kim ki kendisini seçimle başa getirmiş yurttaşlardan üstün görüyorsa günü gelir boyunun ölçüsünü alır. Milletin iradesi karşısında hepimizin haddimizi bileceğiz.

Demokrasilerde iktidarın sahibi halktır. Özgür ve eşit yurttaşlar olarak bu ülkenin sahibi olmayı öğretti bize. Hepimizin en önemli ihtiyacı ülkenin kutuplaştırılmasının önüne geçmek. Bu büyük millet çoğunluğun yönetme hakkı olduğunu biliyor. Bunu yapacak olanlar sizlersiniz.

Değerli gençler, kendinize güvenin. Yanınızda olacağız.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler