Muğla’nın Bodrum İlçesi, Yalıkavak’taki Küdür Yarımadası’nda bulunan Prensen Koyu’nda halkın ücretsiz girerek plajdan faydalandığı son yer de Cumhurbaşkanlığı’nca hassas korunacak alan ilan edildi. Kaymakamlık, Tarım İl ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri “Burası Cumhurbaşkanlığı tarafından Kesin Korunacak Hassas Alan bölgesi içerisinde kalıyor. Ya siz tahliyeyi kendiniz yapacaksınız ya da biz yapmak durumunda kalacağız” dedi. Koyda 16 yıldır hizmet veren Patato Beach Kafe tahliye edildi. Patato Beach Kafe, işletmeci Metin Üzen’in (62) açtığı yürütmeyi durdurma davası hala sürüyor.
GERGİNLİK YAŞANDI
Sözcü’de yer alan habere göre Kaymakamlık Veri Hazırlama ve Kontrol Memuru Hayriye Erdem kendisine verilen talimatı uyguladığını belirterek, “Burası mera alanı olduğu için işgalci durumundasınız, Kaymakamlığın talimatı ile boşaltmanız gerekiyor. Burası Cumhurbaşkanlığı tarafından Kesin Korunacak Hassas Alan bölgesi içerisinde kalıyor. Ya siz tahliyeyi kendiniz yapacaksınız ya da biz yapmak durumunda kalacağız” dedi. Görevliler ve işletme sahibi arasında yaşanan tartışmaya, tatilciler de dahil oldu. Tahliye yaklaşık 1 saat süren gerginliğin ardından gerçekleştirildi.
‘HALK İMARA AÇILIP, RANTA ÇEVRİLMESİNDEN ENDİŞE EDİYOR’
Yabancı turistler de tahliyeye tepki gösterdi. Xuma Beach isimli tatil köyünün yanı başında ve Yalıkavak Marina’nın karşısında konumlanan Prensen Koyu, Küdür Yarımadası’nda yer alıyor. Herhangi bir yapılaşmanın bulunmadığı koy, Bodrum’da bakir kalan son yerlerden. Yalıkavak Marina’da yüksek fiyatlar nedeniyle demirleyemeyen tekneler de ücretsiz olan bu koyu tercih ediyordu. Halk, her şeyin ateş pahası olduğu Bodrum’da ücretsiz hizmet alabildikleri koyun imara açılıp, ranta çevrilmesinden endişe ediyor.
KAFETERYA SAHİBİ METİN ÜZEN: YARGI KARARINI BEKLEMEDİLER
Kafeteryayı 16 yıldır işleten Metin Üzen, “Birdenbire gelip mahkeme kararı olmadan bir saat içerisinde boşaltın diyorlar, çadır mı burası, 16 yıllık işletme, bölge idare mahkemesinde dava devam ederken Kaymakamlık talimatı ile tahliye edilmek istenmemizin arkasında başka konular var” dedi. Ruhsatlarının bulunduğunu belirten Üzen, “Yapı kayıt belgelerimi aldım, bilgim olmadan iptal etmişler, yürütmeyi durdurma davası açtım, kazandım. Muğla 3. Bölge İdare Mahkemesi’nde dava sürerken kaymakamlığın bana 1 saat içinde boşalt demesine anlam veremiyorum. Bir tebligat da yapılmadı. Hem turizme hizmet ediyorum hem de 10 işçiye ekmek veriyorum. Tam sezonun ortasında olacak iş mi?” diye konuştu.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***