Gericilerin hedef göstermesi sonucu ertelenen Anadolu Fest’in ileri bir tarihte yapılması da engellendi


Eskişehir’de 19 Mayıs’taki kutlamalar, resmi törenler, valilik ve kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenlerle siyasi parti faaliyetleri hariç, açık alanlarda planlanan her türlü etkinlik 24 Mayıs’a kadar yasaklanmıştı.

Bu yasaktan 12-13-14-15 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan festival de etkilenmişti. Karar, tepki çekmişti.

ETKİNLİĞİN ERTLENMESİ DE ENGELLENDİ

Anadolu Fest’in Twitter hesabı üzerinden bugün yayınlanan duyuruda valilik iptali sonrası festivalin 9-12 Haziran arasında düzenlenmesinin hedeflendiği fakat ‘diyalog ve hukuk zeminindeki çabaların çözümsüz kaldığı’ yazıldı.

”GÜZEL GÜNLERDE TEKRAR BULUŞMAK DİLEĞİYLE”

Festivalin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili Müzikseverler, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ile sizleri bir araya getirmek için çalışmış ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de Anadolu Fest’i düzenlemek için gerekli tüm resmî süreçleri tamamlamıştık.

Bildiğiniz üzere Festivalimiz 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimizi 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik.

Geldiğimiz noktada üzülerek dialog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız.

Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz. Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler