5 yaşındaki ikizler karakola götürülmüştü: 2 yaşındaki bebeği de kıyafeti nedeniyle Newroz’a almak istemediler


2022 Newroz kutlamaları sırasında giyilen kıyafetler nedeniyle alanlara alınmayan pek çok kişi gözaltına alınırken; Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 19 Mart’ta yapılan Newroz kutlamasında 5 yaşındaki A.B ve E.B. isimli ikiz çocuklar, üzerlerinde yöresel kıyafetler bulunduğu için anneleri ile birlikte gözaltına alınmış ve parmak izleri alışmıştı.

Yaşanan bu olayla ilgili suç duyurunda bulunulup, konu HDP’li vekiller tarafından Meclis gündemine kadar taşınırken; Newroz kutlamalarında polisin üzerlerinde ulusal kıyafet bulunanlara dönük tahammülsüzlüğüne yeni bir örnek daha eklendi.

Mağdur bu kez henüz 2 yaşındaki bebek ve ailesi oldu.

ALANA ALINMAK İSTENMEDİ

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, 21 Mart günü, ailesinin Diyarbakır kent merkezindeki Newroz Parkı’nda yapılan kutlamaya götürdüğü bebek, üzerinde bu kıyafetle polislerce içeriye sokulmak istenmedi.

Yaşadıkları olayı Yeni Yaşam Gazetesi’ne anlatan bebeğin avukat olan babası Müslüm Dalar, o gün alana girmek için Qamışlo Bulvarı’nda kurulan arama noktasına gittiklerini dile getirdi.

Kontrol noktasında eşinin kadınların üst aramasından geçirildiği bölüme, kendisinin de çocuğu ile birlikte diğer bölüme gittiğini söyleyen Dalar, bir saat gibi orada takılı kaldıktan sonra kucağında çocuk olduğu için gençlerin kendisine yol verdiğini ifade etti. 

‘BU ÜST İLE ALMAYIZ’ DENİLDİ

Arama noktasına gittiğinde polisin çocuğunun üzerindeki yeşil renkli elbiseyi gösterip, “bu üst ile alamayız” dediğini aktaran Dalar, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

“Ben de yaklaşık 10 dakika falan itiraz ettim. ‘Çocuktur, bu kıyafette ne var’ dedim. O da, ‘ben izin versem bile 4 arama noktası daha var kesinlikle içeri giremezsin. Bu üstünü çıkarmalısın’ dedi. Ben de yarım saat amirleriyle konuştum, geçmeye çalıştım. Hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini söylediler. Hatta beni geri döndürmeye çalıştı. ‘İçeride olaylar var, gözaltılar var, çocuğu annesine götür, içeri girip ne yapacaksın, geri dön’ şeklinde beni ikna etmeye çalıştı. Amirleri, ‘ya çıkarırsın o şekilde girersin ya da giremezsin’ dedi. Ben de çıplak bile olsa ben geçeceğim dedim. Sonra ben çocuğu ikna etmeye çalıştım, elbisesini çıkardık, montumu çıkarıp çocuğa sararak Amed Newrozu’nun olduğu alana girebildik.”
 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler