Etiket: TFF 2. lig

  • Denizlispor Sahipsiz Kaldı! Kayyım Atanması Gündemde

    Denizlispor Sahipsiz Kaldı! Kayyım Atanması Gündemde


    Türk futbolunun köklü kulüplerinden Denizlispor iflasın eşiğinde. Olağanüstü kongre sonrası kulüpten açıklamada “Kulüp başkanımız Ahmet Yalın Yıldırım ve yönetim kurulu görevinden istifa etmiştir. Yarın kulübümüzün anahtarları valilik ve belediyeye teslim edilecektir” denildi.

    Bugün kulübün önceki asbaşkanı Özcan Sarı ve kulübün avukatı İsmail Berkay Gökçe, genel kurul tutanağı ve kulüp anahtarlarıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği’ne gitti. İlk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne giden Sarı ile Gökçe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım ile görüşerek anahtarı teslim etti. Ardından Denizli Valiliği’ne giden Sarı ile Gökçe, Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüşmek istedi. Ancak Vali Coşkun’un başka bir program için dışarıda olması nedeniyle görüşme gerçekleşmedi. İkili, pazartesi günü görüşmek ve anahtarı teslim etmek üzere valilikten ayrıldı.

    ‘BİZDEN BU KADAR’

    Denizli Valiliği önünde açıklama yapan eski Asbaşkan Sarı şöyle konuştu:

    “Denizlispor’un kötü gidişine ‘dur’ demek için, mücadele etmek için yola çıktık. Önce belediyeye gittik. Bizim bir şey yapamayacağımızı, artık bizim de gücümüzün tükendiğini, herhangi yardım alamadığımızı belirterek, ’Bizden bu kadar’ deyip, anahtarı belediye başkanımıza tutanakla birlikte teslim ettik. Şimdi valiliğe geldik ama valimiz yerinde olmadığı için pazartesi günü tekrar gelip, kulübümüzün anahtarını tutanağımızla beraber valiye teslim edeceğiz. Bundan sonraki süreç artık onlarda. Denizlispor’u kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Anahtarın birini belediyeye verdik. İkinci anahtarı da bende, Vali Bey’e teslim edeceğiz.”

    BİR DARBE DE FIFA’DAN

    Olağanüstü kongre sonrası başkansız kalan ve kayyım sürecine giren Denizlispor’a bir darbe de FIFA’dan geldi. FIFA, eski futbolcu Tiago Lopes’e olan borç dosyaları nedeniyle yeşil-siyahlı kulübe 6 puan silme cezası verdi. Henüz puan tabelasına yansıtılmayan eksi 6 puan cezasının devre bitiminde yansıtılacağı, şu an 10 puandaki Denizlispor’un 4 puanla son sıraya gerileyeceği öğrenildi.

    Özcan Sarı, Denizlispor’a verilen 6 puanlık ceza için ise şöyle dedi:

    “Şu anda 6 puan silme cezası daha yürürlükte değil. Sezon sonunda büyük ihtimalle işleme girer. Burada ise biz oluruz veya olmayız, takım mücadele edecek ve silinecek 6 puan varsa bile kazanacağımız maçlarla 6 puanı telafi edeceğiz. Denizlispor’u düşmekten kurtarmak için ellerinden geleni yaparlar inşallah. Biz Denizlispor’da elimizden geleni yaptıysak, bundan sonra da yapacağız ama destek istiyoruz.”

    Kaynak: DHA

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

  • İzmir’in gözyaşları; Altay 2. Lig’de

    İzmir’in gözyaşları; Altay 2. Lig’de


    İzmir’in ve Türkiye’nin köklü spor kulüplerinden, 1914’te kurulan Kuvayi Milliye’nin siyah beyazlı Altay’ının profesyonel futbol takımı liglerin bitmesine 5 hafta kala matematiksel olarak Trendyol 1.Lig’den 2. Lig’e düştü. Altay, 29. hafta Eyüpspor’a 4-1 kaybedince Gençlerbirliği ile berabere kalan Adanaspor ile puan farkı 16’ya çıktı.

    Bu sezon TFF tarafından 3 puanı silinen ve iki sezondur transfer tahtası kapalı olan Altay, geçen sezon Süper Lig’den düştüğünde ve bu sezonun ortasına kadar ağırlıklı olarak veteran denecek bir kadro ile mücadele etmiş, bu sezonun ortasından itibaren de ağırlıklı olarak altyapı oyuncularıyla sahaya çıkmıştı.

    Geçtiğimiz ay yapılan Altay kongresinde yeni yönetim gündemine sirketleşmeyi aldı. Altay, sirketleşerek 600 milyonu aşan borçlarını kapatmayı ve yeniden eski günlerine dönmeyi hedefliyor.

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

  • Bursaspor, 3. Lig’e düşerek Türkiye tarihinde bir ilki başardı

    Bursaspor, 3. Lig’e düşerek Türkiye tarihinde bir ilki başardı


    TFF 2. Lig Beyaz Grup 34. haftasında Bursaspor, sahasında karşılaştığı 1461 Trabzon’a 2-1 mağlup oldu.

    Bu sonuçla yeşil-beyazlılar TFF 3. Lig’e düştü.

    Bursaspor, Süper Lig’de şampiyon olduktan sonra bu seviyede mücadele edecek ilk takım oldu.

    SÜPER LİG’İN 2009-10 SEZONU ŞAMPİYONU

    2013’te hayatını kaybeden Başkanı İbrahim Yazıcı’nın ardından büyük çöküntüye giren, maddi sıkıntılarla boğuşan ve transfer yasaklarıyla mücadele eden Bursaspor, geçtiğimiz sene TFF 1. Lig’e veda edip 2. Lig’e düşmüştü.

    Yeşil beyazlılar, 2009-2010 sezonunda ‘dört büyükler’ dışında şampiyonluk yaşayan ilk takım olmuştu.

    TEPKİ ALMIŞTI

    Amedspor ile olan maçlarında ırkçı söylemleri ve saldırılarıyla da gündeme gelen Bursa ekibi, kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

    Kaynak: Gerçek Gündem

    ***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***