(Photo by AFP)
Paris Saint-Germain forveti Ousmane Dembele’nin, Barcelona’nın harika yeteneği Lamine Yamal’ı geride bırakarak Pazartesi günü erkeklerde Ballon d’Or ödülünü kazanması bekleniyor. Kadınlarda ise Aitana Bonmati’nin üst üste üçüncü kez bu ödüle uzanabileceği belirtiliyor.
Futbol dünyası, uzun yıllar Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo’nun hegemonyasında geçen bu prestijli ödülün yeni sahiplerini öğrenmek için Paris’teki Théâtre du Châtelet’de düzenlenecek törene katılacak.
Messi (8) ve Ronaldo (5) ikilisi 2008’den 2023’e kadar olan dönemde Ballon d’Or’u toplam 13 kez kazandı. Ballon d’Or, geçen yıl ise İspanya’yı Euro 2024 zaferine taşıyan Manchester City orta sahası Rodri’ye gitmişti.
Geçtiğimiz sezon sakatlıklarla boğuştuğu için bu yıl adaylar arasında yer almayan Rodri’nin yokluğunda, 28 yaşındaki Dembele, Şampiyonlar Ligi şampiyonu PSG oyuncularının ağırlıkta olduğu liste içinde favori olarak öne çıktı. Paris Saint-Germain’in Inter Milan’ı 5-0 gibi ezici bir skorla yenerek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olduğu kadrodan dokuz oyuncu, 30 kişilik aday listesinde yer aldı.
Diğer taraftan PSG’nin birçok oyuncusu Fransa’nın güneyinde yaşanan fırtınalar nedeniyle Ligue 1’deki Marsilya maçının ertelenmesi nedeniyle törene katılamayacak. Maçın, Ballon d’Or ödül töreniyle aynı saatlerde oynanması planlanıyor.
Kadınlarda ise Barcelona ile İspanya’nın yıldızı Aitana Bonmati, üst üste üçüncü kez ödüle uzanmak için yarışıyor. 27 yaşındaki Bonmati, Temmuz ayında düzenlenen UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.
Ancak Bonmati’nin formasını giydiği İspanya’nın o turnuvanın finalinde İngiltere’ye penaltılarla kaybetmesi, Barcelona’nın da Mayıs ayında Şampiyonlar Ligi finalini Arsenal’e kaptırması ödül ile ilgili bir sürpriz olabilir mi sorusunu gündeme getiriyor.
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***