CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşamını yitiren Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen tören sonrası fiziksel saldırıya uğradı. 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu, Özel’e yumruk attı. Tengioğlu gözaltına alınırken, yüzünde herhangi bir yaralanma ve iz oluşmayan Özgür Özel çalışmalarına devam etti.
Serbest Görüş:
Saldırı sonrası bugün saat 14.00 sıralarında sanatçı Yavuz Top’un ailesine taziye ziyaretinde bulunan Özel, ardından basına yaptığı açıklamada “Tehditler, saldırılar bizi yıldıracak olsa, ölümü göze alıp cumhuriyeti kuran partinin genel başkanlığına talip olmazdık” dedi. Bu saldırıyı “siyaset kurumuna yapılmış bir saldırı” olarak gördüğünü söyleyen Özel, bir süredir tehditler aldığını da belirtti.
“SALDIRIYA YOL VERDİLER”
Özel, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Gezi Parkı’ndaki ağaçlara dozerler yürüdüğünde hepimiz evdeyken önüne ilk Sırrı ağabey atlamıştı. Eğer Sırrı Süreyya Önder orada olmasaydı, bugün onu uğurladığımız Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKP) yerinde AVM olabilirdi. Önder’in kızı Ceren’in babasına vedasını, tek kızı olan bir baba olarak gırtlağım düğümlenerek, gözyaşlarımı tutarak dinledim. Bugün kim konuştuysa barış dedi, kardeşlik dedi. Bugün barışın konuşulması lazım. Bugün Türkiye’nin terör sorunundan kurtulması, demokratik açılımlarla hak ihlallerinin son bulması lazım. Tutsak siyasetçilerin dışarıda olması lazım. Bunlar konuşulsun istemedikleri için o saldırının gerçekleştirilmesine ön açtılar, yol verdiler” dedi.
“BİR SÜREDİR TEHDİTLER ALIYOR”
Bir süredir hem tehditler aldıklarını, istihbari değerlendirmeler yapıldığını söyleyen Özel, “Sırrı Süreyya’nın aramızdan uçup gidişinin gündeminin önüne bu saldırganın yaptığı işin geçmemesi lazım. Sadece olay olduktan sonra eşime, anneme, kızıma arayıp devam ediyorum dedim. Kızım çok merak edince bir 10 dakika onun yanına uğradım, programımıza devam ediyoruz” dedi.
Özgür Özel, “Bu partinin genel başkanlarına suikast girişimleri oldu. Atatürk’e oldu, İnönü’ye oldu, Ecevit’e oldu, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oldu. Genel başkanlar hapse kondu. Genel başkanlar linç girişimine uğradı. Böyle bir göreve talip olduğunuzda bunu zaten göze alıyorsunuz” diye konuştu.
HİÇ KİMSEYE KÜSKÜNLÜĞÜM YOK
Özel, “Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, bakanlardan, siyasi partilerin genel başkanlarına arayıp kınıyor herkes. Ben de bu saldırıyı siyaset kurumuna yapılmış bir saldırı olarak görüyorum. Ne çıkarsa çıksın arkasından, sivil siyaseti savunmak, şiddeti dışlamak, konuşmak ve birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Kutuplaşmanın, keskinleşmenin kimseye bir faydası yok. Dün Konya’da da bunları anlattım. Hiç kimseye bir kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Tehditler, saldırılar bizi yıldıracak olsa, biz ölümü göze alıp cumhuriyeti kuran partinin genel başkanlığına talip olmazdık” dedi.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***