Özgür Özel, yaptığı açıklamada, sandığa sahip çıkan herkese, milli iradeye, halkın egemenliğine sahip çıkan tüm vatandaşlara çağrı yaptı. Özel, CHP olarak 47 yıl sonra birinci parti olduklarını belirtti.
SARAÇHANE’YE ÇAĞRI
Özel, kaybeden birinin halkın iradesini hiçe saymasını eleştirerek, Saraçhane’de büyük bir miting yapılacağına dikkat çekti.
Özel, hem Saraçhane’ye hem de Türkiye’nin 81 ilindeki tüm illere, demokratik tepki göstermeye davet etti.
SOKAĞA ÇIKMA AÇIKLAMASI
Özel, sokağa çıkma çağrısını yaptı ancak şiddet ve kavga için değil, barışçıl bir şekilde halkın haklarını savunmak amacıyla yapılacağını belirtti.
Özel, kanunsuz barikatlara karşı duracaklarını ve bu engelleri geçerek meydanlara çıkacaklarını ifade etti.
BARIŞÇIL EYLEM ÇAĞRISI
Özel, çevreye ve polise zarar vermeden, barışçıl şekilde hak arayan kitleleri sokaklara ve meydanlara davet etti.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli demokrasi gecelerinden biri olacağına vurgu yapan Özel, halkı sandığa sahip çıkmaya çağırdı.
Serbest Görüş:
MİLLETİN KARARINA SAYGILI DURUŞ
Özel, halkın kararına saygı göstererek, CHP olarak yıllarca seçim kaybettiklerini ama her zaman demokrasiye inandıklarını belirtti.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***