ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz
Ukraynalı bir yetkili, Kiev’in Salı günü Suudi Arabistan’da ABD’li yetkililerle yapacağı görüşmeler sırasında Rusya’ya havadan ve denizden ateşkes önereceğini söyledi.
AFP’ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, “Havada ve denizde ateşkes için bir önerimiz var, çünkü bunlar kurulması ve izlenmesi kolay ateşkes seçenekleri ve bunlarla başlamak mümkün” dedi.
Ukrayna ve ABD heyetleri Salı günü Cidde’de bir araya gelerek Ukrayna ve Rusya arasında yapılması istenen ateşkes anlaşmasının çerçevesini tartışacak.
ABD heyetinde Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz yer alırken, Ukrayna ekibi, Zelensky’nin ofis başkanı Andriy Yermak, ulusal güvenlik danışmanı ile dışişleri ve savunma bakanları tarafından temsil edilecek.
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***