Hükümete yakın yazar Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında yapılan kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını değerlendirdi. Selvi, araştırmaya katılanların büyük bir kısmının Türkiye’nin en önemli sorununu ekonomi olarak belirlediğini vurguladı.
ÇÖZÜM UMUDU DÜŞÜK
Selvi, “Peki bu sorunu kim çözer denildiğinde çıkan sonuç ilginç. Hiçbiri diyenler yüzde 30.8’le ilk sırada geliyor. Umutsuzluğu göstermesi açısından ürkütücü bir sonuç” ifadesini kullandı.
Selvi, “Hayat pahalılığının yüksek olduğu bir dönemde CHP’nin ilk sırada yer alması gerekiyordu” dedi. Ancak, CHP’nin halkı yeterince güven veremediği görüşünü savundu. CHP’nin “çare” olarak gösterilmesinin zorlaştığını belirtti.
AKP OY KAYBEDİYOR
Selvi, ekonomi ve hayat pahalılığı ile partilerin oy oranları arasında doğrudan bir ilişki olduğunu açıkladı. Bu ilişkinin, özellikle asgari ücret ve emekli maaşı artışlarının, AKP’nin oy kaybına yol açtığını gösterdiğini belirtti.
Selvi’ye göre AKP’nin ana oy kitlesini emekliler, asgari ücretle çalışanlar ve esnaf oluşturuyor. Ancak, bu gruplar ekonomik zorluklardan dolayı hükümetin programına karşı şüpheci. Emekliler ve asgari ücretliler, ekonomik yükün kendilerine yıkıldığını düşünüyor.
AKP’NİN YEREL SEÇİM BAŞARISIZLIĞI
Selvi, bu ekonomik veri ve görüşlerin, AKP’nin yerel seçimlerdeki başarısızlığının başlıca sebepleri arasında yer aldığını belirtti. Selvi, partinin yeni bir strateji oluşturması gerektiğini ifade etti.
Serbest Görüş:
YENİ STRATEJİ ÖNERİSİ
Sonuç olarak, Selvi, AKP’nin bu verileri göz önünde bulundurarak yeni bir strateji geliştirmesinin faydalı olacağını vurguladı. Bu veriler, hükümetin gelecekteki seçim performansı üzerinde etkili olabilir.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***