Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu TOGG üzerinden hedef aldı: ‘Bu zatı muhatap almaktan utandım’


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ATV / A Haber / A Para ortak canlı yayınında Şebnem Bursalı, Sabah Gazetesi yazarları Hilal Kaplan ve Melih Altınok’un gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: 

TOGG’UN FİYATI BELLİ OLDU MU?

”Fiyatını sormaya başladılar. Biz de diyoruz ki aceleci olmayalım. Gemlik’te net bir cevap vermiştim. Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Piyasaya çıktığı anda kendi sınıfındaki araçlarla fiyat anlamında rekabet edebilecek. Buradaki babayiğitler sıradan masada oturan adamlar değiller, hepsi ülkenin sivrilmiş, saygın iş adamları. Oturacağız ve değerlendirmesini yapacağız. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı atacağız.

(ÖTV indirimi) A’dan Z’ye her şeyini o zaman konuşacağız. Bir elektrikli araç var önümüzde, bunu teşvik etmek ve halkımıza sevdirmek bizim için önemli bir maharet olacak. 2022’nin temmuz ayıyla birlikte zaten ÖTV indirimi yapılmıştı. Yeni vergi düzenlemesiyle 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin TL’yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz.

Togg’da bir eksik vardı. Yeşil rengi eksik. Karadeniz mi olur başka bişey mi olur arkadaşlar çalışıyor.

KILIÇDAROĞLU’NA TOGG TEPKİSİ

Bu zatı muhatap almaktan utandım. Onda utanma yok. Ortağı da öyle. İşte otomobil. Muhalif liderlerden katılan vardı. Ortağın bir elemanı oradaydı. Fakat muhalif medyadan olanlar da vardı. Onlarda takdir ettiler. Eser ortada. Üretilen otomobil de ortada. Sen bu eseri görmüyorsun. Allah’ın hükmü tecelli ediyor. ‘Biz üretemezsiniz demedik, satamazsınız’ dedik diye başladılar şimdi. Buna cevabımız var ama vaktimiz yok. ‘Bir tane fabrikanız var mı?’ diyor. Eline diline dursun. Bu kadar fabrikalar açtık, hastaneler açtık. Kendisi SSK’da genel müdürken ölüleri rehin aldılar. Savaş Ay’ın yayını vardı. Bay Kemal’in genel müdürlük zamanıydı. Kan revan içindeki çocuğu unutamıyorum. Sen busun. Şimdi ‘Bu kadar para ödeyeceksiniz’ diyor. Bak öğren ben ekonomistim. Şimdi milli bütçeye en ufak yük olmadan eser ortaya çıkıyor. Hasta sayısında yüklenici firma rakama ulaştı ulaştı, ulaşmadığında aradaki farkı veriyorsun. Aynı şey yollarda.

TAHIL KORİDORU AÇIKLAMASI

Her ikisiyle de 24 saati bulmadan görüşüyoruz. Sayın Putin ve Zelenski ile bu görüşmeleri yapıyoruz. Sağolsun şu ana kadar ne Putin ne Zelenski’den olumsuz yaklaşım almadım. Talepleri oldu, elimizden geldiğince olumlu cevap verdik. Bizim yaklaşımlarımız karşısında ters yaklaşmadılar. Prag’da kimle görüşsem Putin’in aleyhine konuşuyor. Ben de ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Siz bir lider olarak bu şekilde saldırılsa, eyvallah eder misiniz? Ben de etmem. Sayın Putin’in yaptığı bu. Kendisiyle konuşurken, yaklaşımlarımı da gördüğü için birileri vasıtasıyla koridorun açılmasına eyvallah etmiyor. Dün aradım, bugün 12’den itibaren tahıl koridorunu açtılar. ‘Gübreyi de açalım’ dedik. Bunlarla beraber dedi ki, örneğin Somali ve Sudan buralarda insanlar açlıktan ölüyor. İlk etapta buralara nakli yapalım. ‘Endişe etme biz planlayacağız İstanbul’daki merkezden takip edeceğiz’ dedik. Bugün akşam Zelenski ile de konuştuk. Bu devam edecek adımlarımızı yaygınlaştıracağız.

UYUŞTURUCU İDDİALARINA İLİŞKİN KONUŞTU

Türkiye Cumhuriyeti devletinin maalesef uyuşturucu kaçakçılığıyla cari açığını kapattığı iftirasını attılar, böyle densizlik olur mu? Yaptığımız yatırımlar ortada; köprülerimiz, havalimanlarımız, metrolarımız…

BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI

Bay Kemal, bu seçimlerde başörtülü bir kaç aday da çıkarırsa hiç şaşmayın. Mecburen bunu yapacak.

Kılıçdaroğlu başörtüsünü utanmadan ben çözdüm diyor. Sayın Ecevit’in Merve Kavakçı’yı hafızamdan silip atmam mümkün değil. Bunları gördük biz. Başörtüsü teklifimiz Meclis’e sevk edilme aşamasına geldi.

“MİLLET İTTİFAKININ ÖMRÜ UZUN DEĞİL”

Bunlar millet ittifakı diyerek millete ihanet ediyorlar. Aslında onlar illet ya da zillet. Zillet ittifakı yakında dağılacak, ömrü uzun değil. Renkleri farklı. Seçim meydanlarında birinin söylediğini öbürü reddedecek. Cumhur ittifakı olarak bizim öyle bir derdimiz yok. Bütün köy ve ilçeleri Sayın Bahçeli ve ekibi dolaşıyor. Biz, illerimizde mitingler yapmaya devam ediyoruz. Cumartesi Gaziantep’te açılış yapacak kadın ve gençlerle program yapacağız.

CHP’Lİ VEKİLLERİ HEDEF ALDI

(Yalova’da yaşanan olay) Süratle bunların dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir, Türkiye’de bağımsız mahkemeler olduğunu CHP’lilere de öğreteceğiz.

“NETİCE ALAMAZSAK REFERANDUMU KONUŞMAK LAZIM”

Bir metrekarelik bez parçası öyle mi Bay Kemal. Şimdi mücadele ediyorsun. Bu ara başörtülü bayanları alıp rozet takıyor. Seçimlerde başörtülü aday da çıkarırsa şaşmayın. Mecbur bunu yapacak. Bizim mücadelemiz, ‘Cahil kalmak istemiyoruz’ diyen evladımızın kaliteli eğitime kavuşmasıydı. Gel anayasa değişikliği yapalım. Ama gelemezler. Yine kaçacaklar. Arkadaşlara ‘Gidin ziyaret edin neticeyi bildirin, karar verelim’ dedik. Başörtüsü meselesinde engellemek istedikleri kızlarımız hoca olarak dönüyorlar. Engelleyemediler. Başörtüsü ve aile ile ilgili anayasa değişikliğimiz Meclis’e sevk edilme noktasına geldi. Görüşmelerin ardından teklifimize nihai halini vereceğiz. Teklif görüşmeleri CHP ve ortakları için samimiyet sınavı olacaktır. Netice aldık aldık, alamadık oturup referandumu konuşmak lazım. Şu anda bizim başörtülü savcı, hakim, asker ve valilerimiz var. Yani devletin her kurumunda başörtülü hanım kardeşlerimizi görmek mümkün. ‘Seçimlerde ne kadar oy devşirebilirim’ derdi bu. Milletim gereken dersi vererek onları çöp kutularına atacak.

“TAYFUN TESTİ YUNANİSTAN’I ÇILDIRTTI”

Son uzun menzilli füze testimiz savunma sanayiimizin geldiği noktayı göstermede çok önemli. Son yaptığımız Tayfun testidir. Tayfun testi Yunanistan’ı çıldırttı. Devam eden süreçte mesafesini artıracaklar. Cenk ve Gezgin füzeleri gibi nicelerinin müjdelerini vereceğiz. Biz savunma sanayiini engellemelere rağmen bu noktaya getirdik. 2023’de milli muharip uçak İnşallah hangardan çıkacak. Denizlerdeki gücümüzü perçinleyecek fırkateynimizin ilkini hizmete alacağız. Roketsan bünyesinde füze geliştirmeleri sürüyor. Yunanistan’ın izlediği tutum kabul edilebilir değil. Biz de eserlerimizle onlara cevabımızı vereceğiz. Yunanistan’ın aklını başına alması lazım.

“FAİZİ TEK HANELİ RAKAMLARA DOĞRU ÇEKİYORUZ”

Güçlendirilmiş Parlamenter Demokrasi diyorlar. Koalisyon hükümetler döneminde istikrar var mıydı, yoktu. Biz başkanlık sistemine ne zaman geçtik, Türkiye’ye istikrar geldi. Sağlıklı ekonomiyle yolumuza devam ediyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme. Şu anda en büyük büyüme dönemini yaşıyor. Önümüze enflasyonu çıkarıyorlar. Faizi tek haneli rakamlara doğru çekiyoruz. Yatırımda kamu bankalarımız teşvik edici olacaklar. İstihdam da ciddi sıçramayı yakaladık. İstihdamla üretim artacak. Üretim ihracatı tahrik edecek. İhracatla cari fazla yoluyla büyüme.

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Şu an itibariyle Herzog sabırlı bir yaklaşım içerisinde. Sonuçlar ne olursa olsun, ilişkilerimizi hassasiyetlerimize saygı ve karşılıklı çıkarlarımız temelinde yürütmeyi arzu ediyoruz. Yetkililerle görüşmelerimiz oldu. Herzog’u Külliye’de ağırladık. 17 Ağustos’ta büyükelçi atama kararını açıkladık. New York’ta İsrail Başbakanını kabul ettim. Değerlere saygı gösterildiği sürece tüm böyle kazançlı çıkacaktır.”

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com