Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk‘ın, cuma günü şirketin CEO’su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal ile hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde’yi işten çıkarmasının ardından New York Times, 1 Kasım’dan önce şirket genelinde toplu işten çıkarmalar olacağını iddia etti. Elon Musk, New York Times’ın bu iddiasını yalanladı.
Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’ın, cuma günü şirketin CEO’su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal ile hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde’yi işten çıkarmasının ardından New York Times, 1 Kasım’dan önce şirket genelinde toplu işten çıkarmalar olacağını iddia etti.
Bu tarihte çalışanlara iş sözleşmelerinin önemli bir parçası olarak şirketteki hisse ödemelerinin verilmesi gerekiyor. Twitter kullanıcıları ise Musk yönetiminde Twitter’da neler olacağını tartışıyor. Bazıları, nefret söylemi ya da dezenformasyon nedeniyle platformda yasaklanan, eski ABD Başkanı Donald Trump ya da şarkıcı Kanye West gibi kullanıcıların geri dönme ihtimalinden dolayı endişeli.
Twitter’ın nefret ve ayrımcılık için kullanılmasını istemediğini söyleyen Elon Musk, New York Times’ın haberini yalanladıktan sonra yaptığı bir paylaşımla da dikkatleri üstüne çekti.
Gazetenin “Musk bir tweetinde yalan haber yayımlamakla tanınan bir gazetenin linkini paylaştı” şeklindeki başlığının ekran görüntüsünü, “Hayır, ben New York Times’ın bir linkini paylaşmadım” yazarak tweetledi.
Musk ayrıca takipçilerine kısa video uygulaması Vine’ın geri gelmesini isteyip istemediklerini de sordu.
Kullanıcıların altı saniye uzunluğunda klip paylaşmasını sağlayan ve 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Vine, 2012’de Twitter tarafından satın alınmıştı.
Mavi tikli hesaplar ücretli mi olacak?
Musk ayrıca, “mavi tikli” hesapların doğrulama sürecinin tekrar gözden geçirildiğini açıkladı. Teknoloji siteleri bu hesaplardan aylık ücret alınmasının planladığını yazdı.
Musk, Pazar günü attığı tweetin ardından konuyla ilgili detay vermemişti ve kurumsal bir duyuru yapılmamıştı.
Ancak teknoloji sitesi The Verge’e göre Musk, mavi tiki korumak isteyen hesaplardan aylık 20 dolar ücret talep edecek.
Twitter’ın ücretli abonelik servisi Twitter Blue’nun şu an aylık 4,99 dolar olan ücretinin dörde katlanacağı ve hesap doğrulama işleminin de bu aboneliğe dahil edileceği belirtildi.
Twitter Blue uygulaması geçtiğimiz yaz başlatılmış, bu üyeliğe sahip olanlara tweet editleme gibi özellikler sunmuştu.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***