AKP hükümeti 2022 bütçesi 22.9 milyar TL olan Diyanet’e gelecek yıl için 35.9 milyar TL ödenek ayrıldı. Diyanet bu bütçesiyle İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Ticaret, olmak üzere yedi önemli bakanlığı geride bırakacak.
Diyanet, ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvasıyla sorumluları sakladı
Diyanet’in, ‘Fiyatları tayin eden Allah’tır’ fetvasını ilahiyatçılar eleştirerek, ‘Fiyat artışından Allah’ı sorumlu tutmak, ona ve Kuran’a taban taban zıt bir fetvadır’ dedi.
Türkiye ekonomisinin 2023-2025 dönemine ilişkin yol haritası niteliği taşıyan yeni Orta Vadeli Program’ın (OVP) ekinde “Merkezi Yönetim Bütçesi (2023-2025) Ödenek Teklif Tavanları” da yer aldı. Böylece kurumların 2023 bütçeleri de şekillenmiş oldu.
Diyanet’e kadro da kaynak da yetmiyor: Bin 435 kadro eklendi
Diyanet’e eklenen kadrolar içinde 165 şoför, 300 öğretmen, 260 eğitim görevlisi ve 100 eğitim uzmanı da yer aldı.
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre en büyük bütçe yine Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olacak. Bakanlığın ödenek tavanı 2.1 trilyon TL olarak belirlendi. Bu yılki toplam bütçe ödeneği 4.1 milyar TL olan Cumhurbaşkanlığı’nın gelecek yılki ödeneği ise 6.6 milyar TL olarak belirlendi.
Diyanet krize rağmen para harcamaya devam ediyor: Milyonlarca liralık kitap basım harcaması yaptılar
Bu yıl 4.9 milyon liralık basım harcaması yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kasasından, ‘Neden Müslüman Oldum?’ ve ‘Sosyal Medya Ahlakı’ kitaplarının basımı için 667 bin TL çıktı.
Adalet Bakanlığı’nın bütçesi 72.3 milyar TL’ye, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesi 182.7 milyar TL’ye çıkacak. İçişleri Bakanlığı’nın ödeneği 32.6 milyar TL’ye, Dışişleri Bakanlığı’nın 16.7 milyar TL’ye, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2.1 trilyon TL’ye, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 435.3 milyar TL’ye, Sağlık Bakanlığı’nın da 292.3 milyar TL’ye yükselecek.
53 aracı bulunan Diyanet’in Başkanı Ali Erbaş, VIP minibüs kullanmaya başladı
Bünyesinde toplam 53 araba olduğu ortaya çıkan Diyanet ayrıca 2021’de 64 servis aracı kiraladı. Diyanet’in Başkanı Ali Erbaş ise VIP minibüs kullanmaya başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi 80.2 milyar TL olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçesi 160.3 milyar, Ulaştırma Bakanlığı’nın 52.2 milyar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesi de 14.9 milyar TL olarak belirlendi.
Lüksten vazgeçmeyen Diyanet yardım kampanyası başlattı: Desteğe ihtiyacımız var
İl ve ilçe müftülüklerine yazı gönderen Diyanet ‘Milletimizin desteğine ihtiyacımız var’ diyerek, yapımı süren camiler için cuma namazı sonrası bağış toplanmasını istedi.
ASLAN PAYI YİNE DİYANET’E
AKP iktidarının sürekli merkezi bütçeden ayırdığı aslan payı ve yaptığı lüks harcamalarla ayrılan ödeneği de aşarak istediği ek bütçelerle gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı gelecek yıl da birçok kurumu geride bırakacak. Bu yılki bütçesi 22.9 milyar TL olan Diyanet’e gelecek yıl için 35.9 milyar TL ödenek ayrıldı. Diyanet bu bütçesiyle İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği, Ticaret, olmak üzere toplam yedi bakanlığı geride bırakacak.
Diyanet’in harcamaları bazı bakanlıkların bütçesini geride bıraktı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcamaları dört ayrı bakanlığın bütçesini geride bıraktı. Diyanet’in 2021 yılında 13.1 milyar lira harcadı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***