FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, ülkedeki ekonomik sorunlar ve liyakatsizlik nedeniyle gençlerin beyin göçü yapmak zorunda kaldığını belirtirken ağlamamak için kendini zor tuttu. Yılmaz’ın duygusal anları sosyal medyanın gündemine oturdu.
Gençleri suçlayamadığını dile getiren Yılmaz, ülkedeki ekonomik sıkıntılardan ve liyakate önem verilmemesinden dert yandı.
Yılmaz’ın sosyal medyada büyük yankı uyandıran duygusal konuşması şöyle:
“Gençlere de kızamıyoruz şimdi. Benim geliş nedenim onların gidiş nedeni. Türkiye zor bir dönemden geçiyor hata yapacak payımız yok. Kusura bakmayın duygulanıyorum… Ekonomik olarak bu çocuklara bir gelecek sunamıyoruz. Tweet attı diye içeri atıyoruz. Ülkede özgürlükler yok bu çocuklar ne yapsın. Eskiden sınırlı imkanı olanların çalışarak yükselme imkanı vardı. Şimdi o yok liyakat yok önünüz tıkanıyor. Bir yerlere gelseniz düzgün maaş yok. Şimdi milyonların önünde ağlamayım ama…”
ABD’deki Wharton School’u bırakıp Türkiye’de siyasete giren İYİ Parti Ekonomi Başkanı Prof Dr Bilgi Yılmaz’ın, gençlerin gelecek kaygısından bahsederken gözleri doldu:pic.twitter.com/gMr15RoWmD
— Etkili Haber (@etkilihaber) April 18, 2022
PROF. DR. BİLGE YILMAZ KİMDİR?
Bilge Yılmaz, Wharton School’da finans profesörü olarak görev yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim görmüş, elektrik-elektronik mühendisliği ve fizik bölümlerini tamamlamış, ardından Princeton Üniversitesi’nde doktora yaptı.
Dönemin en yüksek puanlı bölümünün elektrik-elektronik mühendisliği olması sebebiyle orayı tercih etti. Boğaziçi Üniversitesi’nde okumaya başlamasının ardından Fizik alanında çift anadal yapmaya başladı. Okulda aldığı iktisat derslerinde tanıştığı hocası Prof. Dr. Murat Sertel’in etkisiyle ekonomi alanına yöneldi.
DOKTORA VE WHARTON SCHOOL DÖNEMİ
Mezuniyetinin ardından ABD’deki okullara başvurdu ve tekrar hocasının etkisiyle Princeton’ı tercih etti. Buradaki doktora çalışmalarını tamamlamasının ardından akademisyen olarak iktisat dünyasının en iyi okullarından Pensilvanya Üniversitesi’ne bağlı Wharton School’da çalışmaya başladı. Ardından kısa süreliğine Stanford Üniversitesi’nde çalışsa da tekrar Wharton’a geri döndü. Dönemin ihtiyaçlarını görerek çalıştığı yerde Wharton School Harris Family Alternatif Yatırımlar Programı’nı kurdu.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***