Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerine ilişkin yeni duyuru yayımladı. Duyuru, 2023 yılında atanan ve 3 yıllık yasal çalışma süresini Eylül 2026 itibarıyla tamamlayarak kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin yanı sıra yaz tatilindeki mazeret başvurusunda ataması gerçekleşmeyen veya sonradan mazereti oluşan öğretmenleri kapsıyor.
2 AŞAMALI BAŞVURU
Başvurular 2 aşamalı olarak yapılacak. Ön başvurular 9-14 Eylül, tercih başvuruları ise 16-17 Eylül tarihlerinde MEBBİS veya MEB Personel Genel Müdürlüğü üzerinden alınacak. Atamalar 18 Eylül’de ilan edilecek. Aynı tarihten itibaren tebligat ve ilişik kesme işlemleri de başlatılacak.
Kaynak: Haber Merkezi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***


![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/Bassavciliktan-Ankara-Buyuksehire-orgutlu-suclar-kapsaminda-ihale-yazisi-Listede-36-360x180.jpg)





























![Tr724 [Haber Merkezi]](https://serbestgorus.com/wp-content/uploads/2026/09/Bassavciliktan-Ankara-Buyuksehire-orgutlu-suclar-kapsaminda-ihale-yazisi-Listede-36-350x250.jpg)




