İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, CHP Genel Merkezi’ne polis müdahalesine ilişkin ilk kapsamlı açıklamasını Katar merkezli Al Jazeera Net’e yaptı. Müdahalenin siyasi bir karar olmadığını, CHP içinden açılan davalar sonucu verilen yargı kararının uygulanması olduğunu savundu. Polis girişinin, mahkeme kararlarının uygulanması için CHP adına yapılan taleplerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne iletilmesi üzerine gerçekleştiğini söyledi. Çiftçi, güvenlik güçlerinin “mahkeme kararlarını uygulama ve kamu düzenini koruma” sorumluluğu çerçevesinde hareket ettiğini belirtti: “Parti içindeki ihtilaflı iki taraf, yani davacı ve davalı, kendi aralarında anlaşamadı. Bu da güvenlik birimlerimizi mahkeme kararını uygulamak zorunda bıraktı. Bu da yine Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin talebi üzerine gerçekleşti.”
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, CHP Genel Merkezi’ne polis müdahalesine ilişkin ilk kapsamlı değerlendirmesini Al Jazeera Net’e yaptı. Katar merkezli haber kuruluşuna konuşan Çiftçi, polis müdahalesinin siyasi bir karar olmadığını, CHP içinden açılan davalar sonucu verilen yargı kararının uygulanması kapsamında gerçekleştiğini savundu. Habere göre Çiftçi, sürecin CHP içindeki bazı kişi ve delegelerin yargıya yaptığı başvurularla başladığını, yargı kararlarının ardından bu kararların uygulanması için CHP adına yapılan taleplerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne iletildiğini söyledi. Çiftçi, güvenlik güçlerinin parti içi tartışmanın tarafı olmadığını, yalnızca yargı kararının uygulanması ve kamu düzeninin korunması amacıyla görev yaptığını belirtti.
“Polisin parti genel merkezine girmesi siyasi bir karar değildi. Cumhuriyet Halk Partisi içindeki üyeler ve çevreler tarafından açılan davaların ardından verilen yargı kararının uygulanmasıydı.” diyen Çiftçi, yargı kararlarının uygulanmasının hukuk devletinin temel şartı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hukuk devletinde yargı kararlarının uygulanması esastır. Güvenlik güçlerimiz de bu ilkenin gereklerini yerine getirmiştir.”
Sürecin CHP içindeki başvurularla başladığını savunan Çiftçi, ardından, “Süreç, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki bazı isimler ve yetkililer tarafından yargıya sunulan taleplerle başladı ve bu doğrultuda ilgili yargı mercileri kararlar verdi.” ifadelerini kullandı. Polis müdahalesinin güvenlik güçlerinin ya da devlet kurumlarının başlattığı bir süreç olmadığını da savundu: “Güvenlik güçlerimizin ya da devlet kurumlarının başlattığı bir sürecin sonucu değil, yargıya taşınmış hukuki bir sürecin kaçınılmaz sonucudur. Güvenlik güçlerimiz siyasi bir tartışmanın ya da parti içi bir çatışmanın tarafı olamaz. İçişleri Bakanlığı’nın herhangi bir partinin iç meselelerine çekilmesine izin veremeyiz. Bakanlığın görevi, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde kamu düzenini, vatandaşlarımızın güvenliğini ve demokratik düzeni korumaktır.”
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































