3 dönemdir kayyımlarla yönetilen Wan’da neredeyse tüm cadde ve sokakları bozuk, çamur ve çukurlarla dolu
Belediyesi 3 yıldır kayyımlarla yönetilen Wan’da, neredeyse tüm cadde ve sokaklar bozuk, çamur ve çukurlarla dolu, kırsal mahalleler ise kaderine terk edilmiş durumda. Wan Gölü’nü ve kent merkezini bir birine bağlayarak Türkiye’nin en uzun caddesi olarak bilinen 7 kilometrelik İskele Caddesi de dahil olmak üzere yollar artık dahi kullanılmayacak durumda.
Kayyım yönetiminin geçen yıl yaptığı birçok yol ise şuan çökmüş durumda. Kentte sorunların her gün biraz daha katlandığını söyleyen yurttaşlar, Wan merkezindeki caddelerin köy yollarını andırdığını ve bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini belirtti.
‘Kayyımlar Wan’ın gelişmesini engelliyor’
Yurttaşlardan Nusret Onat, “Kayyımlar Wan’ın gelişmesini engelliyor. Wan yıllardır büyükşehir olmuş ama Wan’da bir ilerleme göremiyoruz. Kent merkezinde yeterli park alanı yok, kentin tüm yolları ve kaldırımları araçlar tarafından işgal edilmiş. İnsanlar artık arabalarını park edecekleri yer bulamadıkları için kaldırımlara park ediyorlar. Wan’ın kayyımla yönetilmesi artık zulümdür. Kayyımlar gitmeli, belediyeler halkın iradesine teslim edilmeli ve bu kentin sorunları çözülmelidir” diye konuştu.
‘Yıllardır bu halkın iradesi çalınıyor’
Kentin artık bir köy görüntüsü verdiğini söyleyen Seyithan Gümüş ise, “Şuan görevde olanların hepsini biz seçtik. Seçtiğimiz insanların halka hizmet etmesi gerekiyor. Yıllardır bu halkın iradesi çalınıyor. Wan’a gereken yatırımlar yapılmıyor. Wan’a yatırım yaptıklarını söyleyenler bu kentin haline baksınlar. Wan’da hangi sokağa gidersen git köy yolundan daha kötüdür. Sözde burası büyükşehirdir ama yolları dağ yollarına benziyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































