MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin kuruluşunun 57. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen “Şanla Şerefle 57. Yıl” programında konuştu. Bahçeli, “Türkiye’nin milli değerlerine ve çıkarlarına yönelik tehditlere karşı dik ve kararlı duruş sergileyen yegane siyasi irade MHP ve Cumhur ittifakıdır.” dedi. Terörsüz Türkiye süreci konusunda kararlılıklarını bir kez daha vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kuruluşunun 57. yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium’da düzenlenecek “Şanla Şerefle 57. Yıl” programında konuştu. Bahçeli, konuşmasına AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladı. Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:
- Biz ilk günkü gibi Türkçüyüz, Turancıyız, kaynağını Türk-İslam ülküsünde bulan Türk milliyetçileriz. Orada burada bizi sorgulayan siyasi devşirmeler, peki siz kimsiniz? Muhafazakar değilsiniz, demokrat değilsiniz olsa olsa sizden tam bir siyasi dümenci olur ve nitekim olmuştur. 57 yılın farklı kulvarlarında kervanımızda olsalar da ilk fırtınada oraya buraya kaçanlar tercihini yapmıştır.
- İlk günkü gibi Türkçüyüz, ülkümüzden sapmadık. Türkiye’nin ve Türk milletinin gelecek ümidi; MHP ve Cumhur ittifakıdır. Bu tarihi ittifak ahlak ve ruhuyla, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nı adım adım inşa ederken barış, huzur, refah, özgürlük, insan hakları, demokrasi ve dayanışmanın hakim ve hafi olması esas gayemizdir. Terörsüz Türkiye’nin tesis ve tezahürü ise bu gayenin taçlanmasıdır.
- Terörsüz Türkiye hedefinin yakalanması, milli dayanışmanın dinamizmi ve direnciyle hayat bulacaktır. Bundan sonra da Terörsüz Bölge hedefine ulaşmak mümkün olacaktır. Çünkü Türkiye, sadece bölgemizin değil, dünyanın ağırlık merkezidir.
- 57 yılın tecrübesi ve düşünce zenginliğiyle herkesi uyarıyorum; Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmak, etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmak, devletin varlığına kast etmekle eş değerdir. Bunun adı da ihanettir.
- Türkiye’nin milli değerlerine ve çıkarlarına yönelik tehditlere karşı dik ve kararlı duruş sergileyen yegane siyasi irade MHP ve Cumhur ittifakıdır.
- Türkiye sadece bölgemizin değil, dünyanın ağırlık merkezidir. Dik ve kararlı duruş sergileyen yegane siyasi irade Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır. Birilerinin merkez olma çabası boşa düşmüştür. Kopya hiçbir zaman aslın önüne geçeeyecektir.
- Siyasi merkez Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır. Milliyetçilik bir merkez değer olarak nasıl Atatürk döneminde bir değer olmuşsa yine bir değer olacaktır. Milliyetçilik yükselen bir değer olarak toplumdaki yerini almaya başlamıştır.
ÖNCEKİ YAZIErman Toroğlu hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi yaymak’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldıSONRAKİ YAZIBatı Şeria’da işgal genişliyor; 8 ülkeden İsrail’e kınama
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





































